top of page

Välittäjä-palkinnot on jaettu!Välittäjä-palkinnot jaettiin 2.6. reippaan kesäsateen saattelemina Helsingissä. Säästä huolimatta paikalla oli tiivis joukko välittäjäammattilaisia, ja ilo ensimmäisestä yhteisestä live-tapahtumasta sitten pandemiarajoitusten oli vähintään yhtä suurta kuin jännitys siitä, kuka veisi kotiin palkinnon.Voittajat olivat:


Raija Koli, Frame Contemporary Art Finland, Välittäjä-palkinnon kanssa

Kansainvälistäjä 2022: Frame Contemporary Art Finland


Laura Laurén, Ponsia, Välittäjä-palkinnon kanssa.

Tulokas 2022: PonsiaPauliina Lapio, New Beat, Välittäjä-palkinnon kanssa.

Kuohuviinilasi ja Välittäjä-palkinto Edustettava 2022.

Heini Merkkiniemi, Sami Helle ja Teuvo Merkkiniemi Välittäjä-palkinnon kanssa.

Välitysteko 2022: Outsider Art Festival


Välittäjä 2022: Marjo Oliva / Napa Agency

Lisäksi myönnettiin Krista Mikkolalle Urapalkinto, jonka jakoi Kati Uusi-Rauva, seuraavin saatesanoin:


"Meillä on monia uraa uurtaneita välittäjiä, jotka ovat avanneet ovia sekä välittäjäkentässä omalla toimialallaan että edustettavilleen niin kansainvälisesti kuin kotimaassa.


Erityisen tärkeää välittäjien osaajakunnan kehittymiselle on se, että joukossamme on tekijöitä, jotka rakentavat sinnikkäästi siltoja uusille tahoille, avaavat näkökulmia ja näyttävät, mitä välittäjä voi parhaimmillaan saada aikaan edustettavansa ja toimialansa hyväksi.


Välittäjät-urapalkinto, joka ei varsinaisesti ollut kategoriana kilpailussa, myönnetään tällaisille kokonaisuuksia ja rakenteita mullistaville multitalenteille. Tänä vuonna palkitaan osaaja, joka on kehittänyt käytäntöjä omalla toimialallaan jo pitkään.


Välittäjän ominaisuuksiin pioneerityössä kuuluvat määrätietoisuus, näkemyksellisyys ja avoin suhtautuminen mahdollisuuksiin. Tärkeitä työvälineitä ovat sosiaaliset taidot, sinnikkyys ja bisnesvainu. Tämän vuotinen urapalkinnon saaja on kosmopoliitti eurooppalainen, joka on edustanut kotimaisia taiteilijoita niin kansainvälisesti kuin kotimaassa. Hän on kuratoinut, manageroinut ja agentoinut, ja liikkuu piireissään sujuvasti kansallisuusrajojen yli, nostaen useita taiteilijoita Suomesta maailmankartalle.


Palkitsemme tänä vuonna urapakinnolla suurella ilolla - ja etänä koska palkittava on tietenkin parhaillaan jossain päin Keski-Eurooppaa - ihanaa, että olet mestarina joukossamme Krista Mikkola!"


Onnittelut kaikille palkituille!Yorumlar


bottom of page