top of page

Suomalainen pintasuunnittelu kovassa nosteessa Aasiassa

Suomalaista tekstiili- ja pintasuunnittelupalveluita myyvä muotoiluagentuuri Patternsfrom Agency Oy:n ensimmäinen tilikausi osoitti 170 000 euron liikevaihtoa, josta 98% tuli kansainvälisiltä markkinoilta. Suomalainen pintasuunnittelu on saamassa Japanin lisäksi jalansijaa myös Kiinan valtavilla kodintekstiilimarkkinoilla.


Keväällä 2019 perustettu Patternsfrom Agency Oy on myynyt sekä yksittäisiä kuoseja että laajoja suunnittelu- ja mallistonkoordinointipalveluja yritysasiakkailleen. Erityisesti aasialaiset asiakkaat kokevat tärkeäksi suomalaisesta pelkistetystä ja ajattomasta suunnittelutyylistä hohkaavan pohjoismaisen raikkauden sekä kuoseihin liittyvän tarinankerronnan. Suunnittelutyön tuloksille on saatu kattava, neljälle mantereelle ulottuva näkyvyys.


Patternsfrom Agency Oy on ensimmäinen suomalainen tekstiili- ja pintasuunnitteluun keskittynyt muotoiluagentuuri. Agentuuri edustaa kymmentä suomalaista suunnittelijaa, joiden kuoseja se välittää erilaisiin käyttötarkoituksiin kodintekstiilien lisäksi myös esimerkiksi tapetteihin ja kodin pientuotteisiin. Yrityksen liikevaihdosta noin 98 prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta, lähinnä Japanista, Kiinasta ja Thaimaasta. Patternsfrom Agency kehittää toimintaansa jatkuvasti tavoitteenaan palvella kattavasti erilaisia ammattiasiakkaita säännöllisesti päivittyvällä, ajankohtaisella kuosimallistollaan sekä asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyillä suunnittelupalveluillaan. Suunnittelupalveluille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima Design from Finland -merkki ja niille on myönnetty tavaramerkkisuoja Eurooppaan, Japaniin ja Kiinaan. AGMA ry:n jäsen Patternsfrom Agency Oy on ollut syksystä 2020.


”Yksinään kotimaanmarkkinat ovat meille liian pienet ja konservatiiviset, sillä yksittäisistä kuosisuunnittelijoista on suoranaista ylitarjontaa. Markkinat pintasuunnittelupalveluille ovat globaalit, joten luonnollisesti mekin olemme toimineet alusta asti globaalisti”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jenni Moberg.

Tällä hetkellä Patternsfrom Agencyn ympäri Suomen levittäytyneeseen suunnittelijakaartiin kuuluvat Ammi Lahtinen, Hanna Ruusulampi, Ilana Vähätupa, Maria Tolvanen, Anna Kuukka, Noora Hattunen, Tanja Kallio, Tiina Taivainen, Nonodd Design sekä Miira Zukale. Joukkoa täydennetään tasaisin väliajoin avoimissa portfoliokatselmuksissa tavatuilla suunnittelijoilla.

Patternsfrom Agency Oy:n ovat perustaneet luovana johtajana toimiva Kristiina Tergujeff sekä toimitusjohtaja Jenni Moberg. Yhtiön kotipaikka on Kemiönsaari, mistä yritystä myös johdetaan.


Linkki kuvapankkiin: https://bit.ly/2SFoUId


Lisätietoja:

Jenni Moberg p. 044 300 9889 jenni@patternsfrom.fi

Comentários


bottom of page