top of page

Podcast vie suomalaista kirjallisuutta maailmalle

TIEDOTE 24.11.2020 | Helsinki Literary Agency


Englanninkielinen, suomalaista kirjallisuutta ja kulttuuria uusista näkökulmista käsittelevä podcast Literature from Finland on aloittanut lähetyksensä.

Literature from Finland logo

Yleisimmiltä alustoilta kuunneltavissa oleva podcast lähestyy suomalaista kulttuuria kirjallisten teemojen kautta. Kerran kuussa ilmestyvissä jaksoissa suomalaiset kirjailijat piirtävät vastauksiaan kysymykseen siitä, mikä tekee suomalaisesta kirjallisuudesta erityistä – miten siinä näkyy esimerkiksi pohjoisuus, yhteiskuntarakenne, historia ja muut kansalliset erityispiirteet.

Podcastin ensimmäisessä, lokakuussa julkaistussa jaksossa kaksi rikosromaania (Sinisiipi ja Valkoinen varis, Teos 2018 ja 2019) julkaissut J.P. Pulkkinen puhuu suomalaisen rikoskirjallisuuden murhista. Toisessa, marraskuussa ilmestyneessä jaksossa kirjailija Juhani Karila keskustelee suomalaisista myyteistä, jotka ovat läsnä myös hänen tuoreessa teoksessaan Pienen hauen pyydystys (Siltala 2019).

Joulukuun lähetyksessä kirjailijan ääntä pohtii Selja Ahava, jonka uusin romaani Nainen, joka rakasti hyönteisiä (Gummerus, 2020) kertoo myös oman äänen löytymisestä. Vuoden 2021 ensimmäisessä jaksossa puhutaan seksistä, jota vyöryy välillä kaikkialta – niin myös Anu Kaajan laatiman teoksen Katie-Kate (Teos 2020) sivuilta. Helmikuussa taas puheena ovat jännitteiset ja jännittävät ilmapiirit, joihin on erikoistunut palkituissa dekkareissaan (Sommarön, Sininen huvila, Kahdeksas neito, Pelistä pois, S&S 2017–2020) ja lasten kauhukirjoissaan (Osasto 23 ja Yön kuningatar, S&S 2018 ja 2021) Eva Frantz.

"Podcastin tarkoitus on tutustuttaa kuuntelijat suomalaisiin kirjailijoihin ja heidän teoksiinsa, mutta myös avata suomalaista kulttuurimaisemaa", sanoo kirjailijoita podcastissa haastatteleva kääntäjä, kirjallisuusagentti Urtė Liepuoniūtė. "Tarvetta tällaiselle podcastille osoittaa se, että ensimmäisen jakson kuuntelukertojen määrä nousi heti kolmenumeroiseksi, käytännössä ilman mitään markkinointia."

Podact on kuunneltavissa esimerkiksi Spotifyssa: Literature from Finland. Sen tuottaa kirjallisuusagentuuri Helsinki Literary Agency, jonka tehtävänä on synnyttää ulkomailla kysyntää suomalaiselle kirjallisuudelle. Podcastin ensisijaisena kohderyhmänä ovatkin ulkomaalaiset, Suomesta ja suomalaisesta kirjallisuudesta kiinnostuneet kuulijat.

HLA:n omistavat kirjankustantamot Gummerus, Siltala, Teos ja Schildts & Söderströms.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, kirjallisuusagentti Urpu Strellman

urpu@helsinkiagency.fi | 040 737 5535


Comentarios


bottom of page