top of page

Outsider Art Festival OAF valtaa Helsingin 12.-21.8.2022!


Toista kertaa toteutettava OAF antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia ja elämäntarinoita. OAF on Helsingin Juhlaviikkojen ystäväfestivaali. Festivaalin ohjelma julkaistaan 21.4.2022 festivaalisivustolla www.outsiderart.fi. Liput tulevat myyntiin samana päivänä.


OAF 2022 esittää monialaisen taideohjelman, joka sisältää yli 20 tapahtumaa eri puolilla kaupunkia sekä verkossa. OAF festivaalioppaat johdattavat yleisöä laulamaan karjalankielistä karaokea Kansalaistorilla, taidenäyttelyihin Helsingin taidemuseo HAMissa ja Pertin Valinnan Galleriassa Hakaniemessä sekä nauttimaan livekonserttien energiasta G Livelabissa. Elokuvat ovat nähtävillä Oodin Kino Reginassa ja OAF Online Stagella. Ajankohtaista keskusteluohjelmaa pääsee seuraamaan HAM Kulmassa ja Radio Helsingissä.


OAF taiteellisen työryhmän jäsen, musiikkitoimittaja Miika Turunen odottaa festivaalille suurta liveyleisöä. “Ohjelmistossa on huikeita tekijöitä ja esityksiä, joita on ilo päästä esittämään livenä. Omat suosikkini ovat Sepi Kumpulainen, Sam Heat ja OAF Talks ohjelma, joka tulee ottamaan vahvasti kantaa maailman rauhan, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta.”


OAF edistää taiteen saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta tuomalla yhteen perinteisen taideyleisön ja marginaalissa toimivat taiteilijat. OAF nostaa esiin erityisryhmien osaamista ja esittelee uuden tuotantomallin, joka mahdollistaa erityisryhmille yhdenvertaisen osallistumisen ja uusia työtehtäviä tapahtuma-alalla. Vuoden 2022 tavoitteena on työllistää 100 taiteen ja kulttuurin tekijää. Uusia avauksia ovat kirjallisuuden mentoriohjelma, joka käynnistyy yhteistyössä WSOY:n kanssa sekä kansainvälinen taiteilijaresidenssi, johon saapuu kaksi taiteilijaa Tukholmasta. OAF saapuu myös Jyväskylän uuteen Sairaala Novaan, jossa sairaalan henkilöstö tarjoilee potilaille taideohjelmaa festivaalin ajan.


Festivaalia järjestää Outsider Art Finland -verkosto: Pertin Valinta, Autismisäätiö, Kukunori, Taiteen edistämiskeskus sekä Mad House Helsinki. Festivaalin tuotannosta vastaa Pertti Kurikan Nimipäivät -punkbändin perustama outsider-taiteen tuotantotalo Pertin Valinta. Yhteistyössä ovat mukana myös Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Kyrö Distillery Company, WSOY ja Tradeka sekä True Equality -yrityskumppanit.


Lisätietoja:

Yhteydenotot Heini Merkkiniemi, OAF:n toiminnanjohtaja

heini@pertinvalinta.fi / 050 552 8821

OAF viralliset festivaalikuvat ja visuaalinen ilme Klaus Welp: https://drive.google.com/drive/folders/1Ggq97Y6VrH_k4Pl0gx4Ui51m_weYikEW?usp=sharing


Liittymällä mukaan OAF Insiders -klubiin pääset sisäpiiriin! www.outsiderart.fi

Comments


bottom of page