top of page

"Parhaita asioita on ollut monia" – Outin ajatuksia toiminnanjohtajakapulan siirtyessä eteenpäin


Outi Tiainen Barbie-laatikkoa jäljittelevässä kuvausraamissa käsi ylhäällä vilkutusmaisesti.
Brand Licensing Europe -messut 2023

Viime viikolla sanoimme heipat AGMAn toiminnanjohtajalle Outi Tiaiselle, joka jatkaa kohti uusia tuulia. Kysymykseen lähitulevaisuuden suunnitelmista Outi vastaa leikkisästi, “seuraavaksi tulee mitä tulee, eiköhän se selviä!”


AGMAan Outi tutustui ensi kertaa vuonna 2017, ensin apukäsinä Nordic Buzz -projektissa ja Lisenssi = Bisnes -seminaarissa. Keväällä 2018 hän tuli AGMAn toimistolle vakituiseksi tuottajaksi ja siirtyi 2022 toiminnanjohtajaksi. Juttelimme Outin kanssa ajasta AGMAssa ja tunnelmista lähdön hetkellä.


"Mikä fiilis?"

“Hyvä fiilis! AGMAssa on ollut mahtavaa, mutta koen, että on osattava tunnistaa milloin tehtävään ja yhdistyksen toimintaan on annettavaa ja milloin ei enää ole. Nyt olemme luovineet läpi pandemiavuosien sekä edellisen pitkäaikaisen toiminnanjohtajan lähdön aikaan saamat muutokset, ja on luonteva hetki vaihtaa vetovastuuta. Nyt AGMAssa aloittaa uusi toiminnanjohtaja, jolla on jälleen uusia näkökulmia ja annettavaa!”


“Mikä AGMAssa on muuttunut sinä aikana kun olet ollut täällä töissä?”

“AGMAn toiminta on kasvanut ja monipuolistunut. Meille on tullut uusia toimintoja, esimerkiksi Licensing International Nordics -edustus. Kaikki tämä on hyväksi, jotta AGMA pystyy palvelemaan yhä useampia yrityksiä ja olla kiinnostavampi yhteistyökumppani moninaisemmalle joukolle toimijoita.


Toisaalta samalla toiminnan ydin on pysynyt samana. AGMAn ytimessä on edelleen monialaisuus ja mahdollisuus tutustua muihin toimialoihin, oppia uutta ja löytää parhaita käytäntöjä.”


“Mikä on ollut parasta AGMAssa?”

“Parhaita asioita on monia, mutta erityisesti työn monipuolisuus. AGMAn monialaisuus, se että on päässyt tutustumaan monenlaisiin toimialoihin. Myös se että AGMA on todella responsiivinen, että olemme voineet ja saaneet reagoida nopeasti erilaisiin tarpeisiin. Parasta on ollut myös huikea jäsenistö sekä työkaverit! AGMAssa on ollut hirveän hyvä tiimi, jonka kanssa on tuntunut siltä että saadaan asioita aikaan ja työllämme on merkitystä.”

AGMAn työntekijät vuonna 2018 iloisina aurinkoisena päivänä Suomenlinnassa.
Toimiston virkistyspäivä 2018

“Kerro joku mieleesi tuleva onnistuminen AGMA-ajaltasi!”

“Ensimmäisenä mieleen tulee SHINE!-tapahtuma. Se että olemme olleet mukana luomassa uutta konseptia ja viemässä näin monialaisuuden ilosanomaa myös AGMAn ulkopuolelle.”


“Entäs joku hauska muisto?”

“Tämä on oikeastaan muistojen sarja, mutta viimeisen vuoden sisällä olen törmännyt eri puolilla siihen, että erinäiset toimijat ja organisaatiot ovat tulleet itsenäisesti lopputulemaan, että olisi hyvä että olisi välittäjätoimijoita. Eräässä workshopissa, johon osallistuin, toinen osallistuja selitti puheenvuorossaan kuinka heidän organisaatiossaan oli tehty skenariointia ja tultu lopputulemaan, että pitäisi olla välittäjiä, mutta he eivät tienneet onko sellaisia tai mistä heitä löytyisi. Nostin sitten käteni ylös ja kysyin, että saanko kertoa työpaikastani ja kuinka paljon haluat kuulla aiheesta.”


“Onko sinulla vielä terveisiä AGMAlaisille?”

“Kiitos näistä vuosista, on ollut ilo tehdä töitä kansanne!”


Kiitämme Outia hänen tekemästään arvokkaasta työstä AGMAn, sen jäsenistön ja välittäjätoiminnan puolesta ja toivotamme kaikkea hyvää myös jatkoon!

"Ja loppuun voisi laittaa poiskävelevän Pikachun!"


Comments


bottom of page