Keväällä 2021 Edu Kettunen suuntaa konsertoimaan juhlavissa merkeissä

Tiedote 16.12.2020

Edu Kettunen


Huhtikuussa juhlitaan Edun 60-vuotisjuhlaa ja keväälle sopivasti julkaistaan kirja, joka on eräänlainen Edun musiikillinen elämäkerta. Kone älä hyydy -kiertueen konsertit starttaavat Oulusta huhtikuussa ja samaan aikaan ilmestyvä uusi kokoelmalevy paketoi Kettusen tähän astisen uran komeasti!


Kautta uran Edun lauluissa on soinut humaani ja lämmin sanoma. Kappaleiden tarinat ovat tarkkasilmäisiä otoksia elämän erikoisista tavallisuuksista. Tarinankertojana hän on ihan omaa luokkaansa. Laulunkirjoittajana Kettusen tyyli nojaa vahvasti amerikkalaiseen lauluntekijä-perinteeseen. Tottakai tarinoissa on myös paljon autoja ja koiria!


Edu Kettunen: Kone älä hyydy -kiertue:


pe 09.04.2021 Oulu, Tuba

la 10.04.2021 Rovaniemi, Kulttuuritalo Korundi

ke 14.04.2021 Tampere, Tampere-talo

pe 16.04.2021 Ylivieska, Kulttuurikeskus Akustiikka

la 17.04.2021 Turku, Linnateatterin Domino-sali

su 18.04.2021 Petäjävesi, Miilu

pe 23.04.2021 Helsinki, Aleksanterin teatteri

la 24.04.2021 Salo, Teatteri PROvinssi

su 25.04.2021 Lohja, Laurentius-Sali

Liput: https://centralline.fi/tours/


Lisäykset ja muutokset mahdollisia.

Konsertit toteutetaan noudattaen voimassa olevia rajoituksia.


Vuonna 1961 syntynyt Edu Kettunen aloitti uransa 80-luvun alussa menestyksekkään Broadcast-yhtyeen kitaristina. Broadcastin vielä ollessa aktiivinen, Kettunen starttasi soolouransa vuonna 1984 ja toisen albumin nimikappale Lentäjän Poika nousi valtaisaksi hitiksi. Soolo-urallaan hän on kirjoittanut useita klassikoiksi nousseita kappaleita kuten mm 69-Scania, Häkkilintu, Retki Meren Rantaan, Vilma sekä Taivaansininen BMW.


Edun kynästä on myös muille syntynyt hittejä kuten mm. Kim Lönnholmin levyttämä Minä olen muistanut, sekä sanoitukset kappaleisiin Tuuleksi taivaanrantaan (Tik Tak) ja Jotain niin oikeaa (Juha Tapio).


Viimeisin albumi Kaivo Aavikolla julkaistiin vuonna 2019 Edun oman Concepta levymerkin kautta.


Musiikin lisäksi hän on julkaissut mm. kolme lastenkirjaa, ja neljäs on jo tekeillä!


Edu Kettunen soolo-diskografia:


Edu Kettunen (DigIt, 1984)

Lentäjän poika (Flamingo, 1986)

Rodeo (Flamingo, 1988)

Eräänä yönä... (Flamingo, 1989)

Parhaat (Flamingo, kokoelma 1991)

Kultamaan tarinoita (Sonet, 1992)

Kaupparatsun koira (Sonet, 1994)

Elävien maassa (Sonet, 1997)

Jokapojan Hollywood (Universal, 2000)

Grand Prix (Albumi, 2002)

Tarpeeks jotain (Mediamusiikki, 2006)

Matkalla San Franciscoon (Edel, 2008)

Taivaanrantapaikka (Mediamusiikki, 2009)

Pomminpurkajan maanantai (Kaiku Entertainment, 10/2012)

Kadonnut maailma (2014, Kaiku Entertainment)

Sateinen iltapäivä Välkkylän BP:llä (2015, Concepta)

Autioilla rannoilla (2016, Concepta)

Sateinen Iltapäivä Välkkylän BP:llä Vol 2: Madonreikä (2017, Concepta)

Sateinen Iltapäivä Välkkylän BP.llä Vol.3: Takapihan Tarinoita (2018, Concepta)

Kaivo aavikolla (2019, Concepta)


Mediakuvat: https://centralline.fi/artists/edu-kettunen/


Kiertueen järjestäjä:

Central Line Entertainment Oy

ossian.marttala@centralline.fi

Haastattelut ja lisätiedot:

info@centralline.fi