top of page

Hallitus 2023: Jenni Moberg / 0.7 design & Patternsfrom Agency


Jenni Moberg.
Kuvaaja: Kaspars Teilans.

Tuplayrittäjä ja AGMAn perustajajäsen


Jenni Moberg on yksi AGMAn perustajajäsenistä ja toimii tänä vuonna AGMAn hallituksessa. Jenni on tuplayrittäjä ja edustaa hallituksessa perustamiaan 0.7 designia sekä Patternsfrom Agencyä. Ensimmäisen agentuurinsa, 0.7 designin Jenni perusti vuonna 2007. 0.7 design vie suomalaisten käsityö- ja muotoiluyrittäjien tuotteita pääasiassa Japaniin. Patternsfrom Agencyn Jenni perusti immateriaalioikeuksien välittämiseksi vuonna 2019 kollegansa Kristiina Tergujeffin kanssa. Patternsfrom Agency edustaa yhdeksää suomalaista tekstiili- ja pintasuunnittelijaa. Pitkäjänteisellä työllä Patternsfrom Agency on muutamassa vuodessa kasvanut alallaan Pohjoismaiden suurimmaksi toimijaksi.

“Patternsfrom Agency on rekisteröity tavaramerkki EU:ssa, Japanissa, ja Kiinassa. Pidämme säännöllisiä portfolio-katselmuksia ja pyrimme kasvamaan sillä tapaa orgaanisesti, että edustettavillemme löytyy sopivissa määrin töitä.“Jennin mukaan suomalainen suunnittelu tunnetaan maailmalla ja suomalaisilla suunnittelijoilla on kansainvälisesti kova kysyntä.

Jennin mukaan kuosisuunnittelu olisi monille yrityksille hyvä erottumiskeino, jota ei kuitenkaan ole vielä osattu hyödyntää. Patternsfrom Agency onkin ottanut linjan, että se pyrkii agentuurina löytämään sellaisia asiakkaita, joille kuosien kanssa toimiminen on vielä jokseenkin tuntematonta. “Olemme esimerkiksi tehneet sairaalavaatteiden suunnitteluun liittyvän projektin sekä muistisairaille sopivia liinavaatteita vanhainkoteihin”, Jenni kertoo.

Patternsfrom Agencyssä katsotaan myös kohti tulevaisuutta: “Meillä on käynnissä NFT ja metaversumi -hanke, jossa tutkitaan millaista kuluttajien ostokäyttäytyminen on tulevaisuudessa: ostetaanko jatkossa yhtä paljon vaatteita ja kodinsisustustuotteita vai siirtyykö osa siitä digitaaliseen maailmaan? Ja mikäli siirtyy, miten voisimme olla siellä kärkijoukoissa?”Välittäjät ovat ammattikehtaajia


Jenni kuvailee välittäjän työtä erityisesti verkostojen luomiseksi ja ylläpitämiseksi. Välittämiseen kuuluu myös paljon sopimusten tekemistä ja kaupallisuuden muistamista. “Taiteilijan tehdessä luovaa työtään intohimolla, välittäjän on tärkeää pitää toimeentulon realiteetit mielessä: pelkkä näkyvyys ei maksa asuntolainaa tai ruokaa. On hyvä, että luovan alan ihminen voi keskittyä luovuuteen ja tekemiseen, ja kaupallistajat ovat erikseen. Välittäjä on myynnin ammattilainen, jonka täytyy olla rohkea ja uskaltaa yrittää. Välittäjät ovatkin myös ammattikehtaajia!”, Jenni kuvailee välittäjätoimintaa.

Jenni näkee välittäjätoimijoiden merkittävyyden siinä, että yhdessä toimivana yksikkönä agentuuri pystyy avaamaan monenlaisia ovia, jotka eivät välttämättä muuten aukeaisi. Agentuurin vientikoneisto tulee myös edustettaville halvemmaksi kuin yrittää toteuttaa vastaavaa itse.


“Meitä yhdisti usko luovien alojen bisnespotentiaaliin”


Jenni oli aikanaan mukana perustamassa AGMAa: “Olin silloin toiminut yrittäjänä kaksi vuotta. Välittäjätoiminta oli tuolloin todella uusi asia Suomessa. Oli upeaa AGMAn myötä tavata parisenkymmentä samalla tavalla ajattelevaa ihmistä. Meitä yhdisti usko luovien alojen bisnespotentiaaliin.”

Jenni toivoo, että jäsenistö ja sen tarpeet ja toiveet ovat AGMAn toiminnan suunnittelun keskiössä: “Hallituslaisena on helppo pysyä pulssilla paremmin ja olla tietoinen siitä mitä on tulossa, mutta rivijäsenelle tilanne ei välttämättä ole sama. On tärkeää, että viestintä jäsenistön kanssa on aktiivista ja toimivaa.”


“Ole rohkeasti yhteydessä ja hyödynnä verkostoamme”


Jenni on iloinen, että AGMAssa ymmärretään luovuutta ja sen kaupallistamista. AGMA on lisäksi tarjonnut hänelle konkreettisia työkaluja toimintaan ja tukea samanlaisten haasteiden kanssa painivilta välittäjäkollegoilta: “Vaikka mukana ei olisi muita juuri samalla alalla toimivia, AGMAn kautta olen löytänyt pallotteluapua erilaisiin haasteisiin! Samoin silmät ovat avautuneet sille, että vaikka Suomesta ei, niin maailmalta vastaavalla tavalla toimivia löytyy varmasti.”

Jenni toivottaa kaikki tervetulleeksi AGMAn toimintaan ja tapahtumiin: “Ottakaa rohkeasti yhteyttä AGMAan tai tuntemaanne agenttiin tai manageriin. AGMAlla on upea toisiaan tukeva jäsenistö – sitä verkostoa kannattaa rohkeasti hyödyntää!”


Comments


bottom of page