top of page

Hallitus 2021: Heini Merkkiniemi / Pertin Valinta ja New Beat


Heini Merkkiniemi ja toinen henkilö Emma-gaalan punaisella matolla

Toinen AGMAn hallituksen varapuheenjohtajista vuonna 2021 on Heini Merkkiniemi Pertin Valinnasta ja New Beatista.


Ilolla otan vastaan hallituksen varapuheenjohtajan paikan ja jatkan hyvin alkanutta matkaa muiden upeiden AGMA-heimolaisten kanssa. Hallitustyöskentely on tärkeä luottamustehtävä ja hyvä tapa osallistua välittäjätoiminnan ja luovan alan yrittäjien toimintamahdollisuuksien kehittämiseen. Välittäjätoiminnan merkitys on tässä maailmatilanteessa entistäkin tärkeämpää. Oma polkuni välittäjätoiminnan pariin on kulkenut erilaisten koulutusten ja projektien kautta. Minulla on musiikkipedagogin, musiikkiterapeutin, ratkaisukeskeisen työnohjaajan ja yrittäjän koulutus, parhaillaan viimeistelen Taideyliopiston Arts Management- maisteritutkintoa.


Viimeiset 10 vuotta olen ollut yrittäjänä. Yritykseni New Beat tuottaa yrityksille työelämän muutoksiin liittyviä kehittämispalveluita, teemme tuotantoja monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa. Toimimme välittäjäroolissa asiakasorganisaatioiden ja luovan alan yrittäjien ja taitelijoiden välillä. Tuemme luovan alan yrittäjiä myös oman liiketoiminnan kehittämisessä ja verkostoitumisessa. Liiketoiminnan, palvelu- ja tapahtumatuotannon prosessien ja työkalujen sekä verkostojen kehittäminen ja johtaminen ovat erityisosaamistamme. Asiakasprojektimme liittyvät usein yhteiskunnallisesti haastavien ongelmien ratkaisuihin ja vaikuttavien toimintamallien kehittämiseen, joissa uusin tutkimustieto, teknologiset ratkaisut ja luova osaaminen muodostavat uusia palveluinnovaatioita. www.newbeat.fi


Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, yhdenvertaisuus ja yhteistyö ovat minulle tärkeitä asioita ja läsnä jollain tavalla kaikissa projekteissani. Olen toiminut 20 vuoden ajan outsider-taiteen kentällä, ensin musiikin erityispedagogiikan ja sittemmin välitystoiminnan kehittäjänä. Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin jäsenet ovat entisiä oppilaitani, ensimmäisiä työntekijöitäni ja nykyisin suureksi ilokseni päämiehiäni ja pomojani. Pertin Valinta on sosiaalinen innovaatio, maailman ensimmäinen kehitysvammaisten perustama yhtiö, jonka tuotto ohjataan erityisryhmien työllistämiseen. Pertin Valinta edistää outsider-taiteen tekijöiden yhdenvertaista asemaa musiikin, kuvataiteen, elokuvan, visuaalisten ja esittävien taiteiden aloilla välittämällä taiteilijoiden tuotteita, osaamista ja tapahtumatuotantoja. Pertin Valinta on myös AGMAn jäsenyritys. Vastaan Pertin Valinnassa välitystoiminnan kehityshankkeista, kumppanuuksista ja kansainvälistymisestä. On ollut upeaa huomata, että vammaisyrittäjyys ja suomalainen yhdenvertaisuustyö kiinnostavat myös maailmalla ja PKN.n perässä kentältä nousee hiljalleen kiinnostavia vientituotteita.


Teksti: Heini Merkkiniemi

Comments


bottom of page