top of page

H E C T O R ”VIELÄ EHTII” -konsertit 2022 - Mestari palaa konserttilavoille 4 vuoden tauon jälkeen.Viime keväänä 75 vuotta täyttäneellä suomalaisen pop/rock-musiikin elävällä legendalla oli ennen "HEXIT"-jäähyväiskiertuettaan v. 2018 ja koronaepidemian tapahtumasulkuja tapana järjestää yleisölleen Power Bandinsa kanssa myöhäis-syksyn pimeään aikaan erikoiskonsertteja, aluksi kotikaupungissaan Helsingissä, sittemmin myös Tampereella ja Turussa. Näistä konserteista kehkeytyi yli kymmenen vuoden aikana toistuva käytäntö, keikkaperinne.


Viime kesänä Hector juhlisti 75-vuotispäiviään Porin Jazzeissa esiintymällä erikoisprojektissa "HECTOR REIMAGINED", sekä Valkeakosken Musiikkitapahtumassa. Näissä konserteissa hänen ohjelmistossaan korostuivat myös hänen laajan tuotantonsa lukuisien laulujen sodanvastaiset teemat, joiden ajaton ja ajankohtainen sanoma kosketti yleisöä, erityisesti Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan takia.


Tänä syksynä, joulukuussa Hector & His Power Band jatkaa "pimeän ajan" konserttiperinnettään Helsingin Savoy-teatterissa, Tamperetalossa ja Turun Logomossa. Konserteissa kuullaan hänen musiikkiaan kuudelta vuosikymmeneltä. Ohjelmistossa on myös kappaleita, joita ei ole kuultu aikaisemmin livenä.


Hectorin ura yhtenä merkittävimmistä suomalaisista lauluntekijöistä alkoi jo teini-ikäisenä vuonna 1966, jolloin julkaistiin hänen debyyttilevynsä "Palkkasoturi", käännösversio folk-laulajatar Buffy Sainte-Marien kansainvälisestä hitistä. Varsinaisen läpimurtonsa Hector teki 70-luvun alussa ensialbumillaan "Nostalgia", jota seurasi vuosikymmeniä kestänyt hittiparaati ja lukuisat kulta- ja platinalevyt, neljä Emma-palkintoa, Juha Vainio- ja Reino Helismaa-palkinnot, ja hänelle on myönnetty Pro Finlandia-kunniamitali v.2008. Hänet on myös nimitetty virallisesti "Stadin kundiksi" v.2015 ja hän on saanut Helsingin Kaupungin Kultaisen Kunniamitalin v. 2017. Oman levytuotantonsa ohella Hector on myös tehnyt lauluja ja sanoituksia monille suomalaisille eturivin artisteille ,mm. Maarit, Freeman, Katri Helena, Samuli Edelmann, Kari Tapio, Pave Maijanen, Arja Saijonmaa, Irina Milan, Kirka, Pepe Willberg ja Jari Sillanpää.


Koko kansakunnan tuntemia ja rakastamia hittejä on riittämiin, jopa niin, että Hectorin konserteissa ohjelmistoa laadittaessa ongelmaksi saattaa muodostua runsaudenpula: ”Mandoliinimies”, ”Nostalgia”, ”Olen hautausmaa”, ”Lumi teki enkelin eteiseen”, ”Herra Mirandos”, ”Asfalttiprinssi”, ”Lapsuuden loppu”, ”Ake Make Pera ja mä”, ”Laura”, ”Kuinka voit väittää”, ”Hannikaisen baari”, ”Kissojen yö”, ”Ei mittään”, ”Eurooppa”, ”Jos sä tahdot niin”, ”Juodaan viinaa”, ”Yhtenä iltana”, ”Kuunnellaan vaan taivasta”, ”Ihan tavallinen suomalainen mies”…


Mestarin muistelmien ensimmäinen osa "Asfalttihippi" (OTAVA) julkaistiin vuonna 2016 ja toinen osa on tekeillä hänen mukaansa "pikkuhiljaa". Vielä ehtii. Mutta joulukuussa 2022 Suomi-rockin "iso mies" palaa yleisönsä eteen konserttilavoille innostuneena, mutta myös "kauhusta kankeana", kuten hän sen ilmaisee. Luvassa on lämpöä ja valoa pimeään aikaan.


Joulukuun konserttipäivät:

LA 03.12.2022 Turku, Logomo

PE 09.12.2022 Helsinki, Savoy Teatteri

LA 10.12.2022 Tampere, Tampere-Talo

Liput myy Lippupiste Liput tulevat myyntiin perjantaina 09.09.2022 klo 12


His Power Band kokoonpanossa soittaa joukko eturivin muusikoita.

Jarmo Nikku ja Jaakko Kiikeri, kitarat

Masa Maijanen, basso

Risto Niinikoski, rummut ja laulu

Pekka Kuorikoski, koskettimet ja laulu

Esa Kotilainen, koskettimet

Panu Syrjänen, saksofoni

Janne Toivonen, trumpetti


Seuraa somessa:
Konsertit järjestää:

Central Line Entertainment, www.centralline.fi


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jaana Ekman

+358 40 5691550


Keikkamyynti:

Petri Ekman

+358 400 866413

Comments


bottom of page