top of page

Elokuvat ja opetusmateriaalit yhteen uudessa Elokuvalisenssi-verkkopalvelussa


Maapallo, jonka pinnalla merta ja vuoristoja ja ympärillä pilviä. Keskellä teksti "Luvalla katsoen vieläkin parempaa".

Uusi kouluille suunnattu palvelu yhdistää elokuvat ja opetusmateriaalit - Elokuvalisenssi-verkkopalvelu helpottaa elokuvakasvatusta tekijänoikeusasiat huomioiden.


Suomenkielisten elokuvakasvatukseen tarkoitettujen apuvälineiden saatavuus on pitkään ollut haaste opetus- ja kasvatusalalla, vaikka iso osa opettajista hyödyntääkin elokuvaa opetusvälineenä. M&M Viihdepalvelu Oy / Elokuvalisenssi on kehittänyt uuden kouluille ja oppilaitoksille suunnatun verkkopalvelun, jonka tavoitteena on tehostaa opetusta, säästää opetuksen suunnitteluun käytettyä aikaa, sekä vähentää elokuvan luvatonta esittämistä kouluissa.


Vain joka neljännessä koulussa on elokuvien esitysluvat kunnossa


Koulukino on valtakunnallinen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama elokuvakasvatusyhdistys. Se tuotti vuonna 2009 opettajille kyselyn, joka käsitteli elokuvakasvatusta kouluissa. Raportin mukaan noin 73 prosenttia vastanneista opettajista hyödyntää opetuksessa elokuvaa. Suurimpana syynä elokuvien esittämiselle raportissa mainitaan oppiaineiden syventäminen ja havainnollistaminen elokuvan avulla. M&M Viihdepalvelu Oy on toiminut Suomessa kansainvälisten elokuvayhtiöiden julkisten elokuvaoikeuksien jakelijana yli 30 vuotta. Yhtiön edustamiin elokuvayhtiöihin kuuluu mm. Walt Disney ja Warner Bros Pictures. Uudella verkkopalvelulla halutaan lisätä tiedotusta tekijänoikeudesta, vaikuttaa positiivisesti luvallisen esittämisen lisääntymiseen kouluissa, sekä parantaa elokuvan asemaa pedagogisena välineenä. Suomen suurimpien kaupunkien kouluista vain joka neljännessä on esittämisen oikeuttava lupa. Elokuvalisenssin myyntipäällikkö Jaakko Saarela pitää huolestuttavana sitä, että noin 75% kouluista esittää elokuvia, mutta vain 25 % maksaa luvista. "Ei tekijänoikeuksia kuuluisi polkea säästösyistä", kertoo Saarela.


Elokuvalisenssi-verkkopalvelu helpottaa opetuksen suunnittelua


Elokuvalisenssi-verkkopalvelu kokoaa elokuvakasvatusta helpottavat työkalut samaan palveluympäristöön ja pyrkii helpottamaan opetuksen suunnitteluun kulutettavaa aikaa. Jatkossa opettajalle on saatavilla sekä elokuvakirjasto, oppimateriaalit että monipuoliset hakuominaisuudet samasta palveluympäristöstä tekijänoikeusasiat huomioiden. Käyttäjä pääsee etsimään palvelusta elokuvia mm. opetustason, oppiaineiden ja aihesanojen perusteella.

”Järjestämme 5. toukokuuta kello 15-16 virtuaalisen esittelytilaisuuden, jossa kerromme tarkemmin palvelusta, hankkeen tavoitteista ja aikataulusta sekä kuulemme pilottikäyttäjien kokemuksia. Samalla osallistujat voivat tuoda esiin omia näkemyksiään aiheesta ja osallistua keskusteluun”, kertoo M&M Viihdepalvelu Oy:n toimitusjohtaja Eero Tenhola. Tilaisuuteen pääsee ilmoittautumaan osoitteessa www.elokuvalisenssi2.fi


Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Eero Tenhola numerosta 040 500 4545 tai eero.tenhola@viihdepalvelu.com

M&M Viihdepalvelu Oy / Elokuvalisenssi Vanha Kaarelantie 33 A, 01610 VANTAAElokuvalisenssi-logo, jonka alapuolella M&M Viihdepalvelun yhteystiedot. Samat yhteystiedot tekstinä kuvan alapuolella.

Viihdepalvelu ylpeänä esittää: Elokuvalisenssi

Vanha Kaarelantie 33 A / 01610 Vantaa / Puh. 0207 436 700 / info@viihdepalvelu.com

Vastaava tuottaja Jaakko Saarela / 040 658 5855 / jaakko.saarela@viihdepalvelu.com

Ohjaus ja orkesterinjohto Eero Tenhola / 040 500 4545 / eero.tenhola@viihdepalvelu.com

Comentários


bottom of page