top of page

AGMAn toiminnanjohtajaksi Riitta Aittokallio


Kuva hymyilevästä Riitta Aittokalliosta.
Kuvaaja: Jonna Öhrnberg

Luovan talouden agentit ja managerit yhdistys ry AGMAn uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Riitta Aittokallio. Lokakuussa aloittaneella Aittokalliolla on monipuolinen taiteen ja kulttuurituottajuuden tausta sekä yli kahdenkymmenen vuoden kokemus esittävän taiteen kentältä niin kotimaasta kuin kansainvälisestikin. Koulutukseltaan Aittokallio on kulttuurituottaja (YAMK).


Ennen AGMAan siirtymistä Riitta on työskennellyt Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksessa kansainvälisten asioiden parissa vastuualueenaan tanssi sekä ollut mukana kehittämässä uutta tiedotuskeskusta. Lisäksi hän on oman toiminimensä kautta opettanut mm. projektinhallintaa taiteilijoille ja tuottajille, toiminut tuotantopäällikkönä sekä konsultoinut kulttuurialan organisaatioita.


“Riitan kokemus ja tausta vakuuttivat meidät, ja haastattelukierroksilla hänestä jäi todella positiivinen, ihmislähtöinen ja avoin kuva. Myös talousosaaminen vakuutti meidät”, kertoo AGMAn hallituksen puheenjohtaja Eero Tenhola ja toivottaa Riitalle menestystä uudessa tehtävässään.


“AGMA on minulle hyppy uuteen, mutta monessa asiassa myös tuttuun. Olen sydämeltäni sekä taustaltani tuottaja eli välittäjäporrasta. AGMAlla on hieno ja osaava tiimi tekemässä työtä luovan talouden välittäjäportaan kehittämiseksi”, sanoo Aittokallio. “Luovat alat työllistävät jo nyt merkittävän määrän tekijöitä ja kasvupotentiaalia on edelleen. On todella mielenkiintoista päästä kehittämään AGMAn toimintaa juuri tässä vaiheessa.”


AGMA on luovien alojen välittäjätoimijoiden yhdistys. Se kehittää luovien alojen ja erityisesti agenttien, managerien ja muiden välittäjien toimintaedellytyksiä kotimaassa ja kansainvälisesti.


Comments


bottom of page