top of page

AGMAn hallituslaiset 2024 esittelyssä: Marit Hohtokari

Esittelemme blogissamme kevään aikana AGMAn hallituslaiset. Seuraavaksi esittelyvuorossa hallituksen varajäsen Marit Hohtokari.


Marit Hohtokari on omien sanojensa mukaan luonut nahkansa luovilla aloilla monta kertaa. Hän on toiminut niin järjestöjohtajana AV-alan tuottajajärjestöissä, tv-ohjelmien tuottajana ja ohjaajana kuin tv-tuottajien ja muiden luovien alojen yrittäjien kouluttajana. Erilaisista tehtävistään Maritille onkin kertynyt toimialan syvä tuntemus ja laajat verkostot.


”Minua motivoi erityisesti se, kun havaitsen olennaisen puutteen toimialalla, kykenen kehittämään siihen korvaavan palvelun ja saattamaan sen siihen kuosiin, josta seuraaja voi hyvin jatkaa”, Marit kertoo. Tästä merkittäviä konkreettisia esimerkkejä ovat Euroopan sosiaalirahaston tuella tehdyt projektit, joista yhden myötä valmennettiin agentteja, joita ei vielä Suomessa ollut ja syntyi AGMA, ja toisen myötä lisensointi tehtiin Suomessa tunnetuksi ja koulutettiin lisää ammattilaisia ymmärtämään aineettomien oikeuksien kaupalliset mahdollisuudet. Tässä jälkimmäisessä projektissa mukana olleet monien alojen ammattilaiset perustivat myös yhdessä KREAM Helsinki osuuskunnan, joka on AGMAn jäsen, ja jota Marit hallituksessa edustaa.


Maritin motto on, ettei koskaan ole myöhäistä aloittaa uutta ja kiinnostavaa. Vuodesta 2015 lähtien Marit on ideoinut ja toteuttanut useita matkailuun liittyviä projekteja erityisesti Helsingistä itään suuntautuviin kuntiin, viimeisinpänä Home&Found Pyhtää -kierrätysasuntofestivaalit kesällä 2023. 


Tuoreimmat kuulumiset Marit tiivistää: “Tähän hetkeen kuuluu henkilöjohtamisen koulutuskonseptin toteuttaminen, jos rahoitus toteutuu, ja Itä-Suomen matkailukonseptin suunnittelua”.


Comments


bottom of page