top of page

AGMAn hallituslaiset 2024 esittelyssä: Heini Merkkiniemi

Esittelemme blogissamme kevään aikana AGMAn hallituslaiset. Esittelyvuorossa Heini Merkkiniemi, toinen hallituksen varapuheenjohtajista.


Pertin valinta -tiimi OAF Pop up- tapahtumassa Suomen kulttuuri-instituutissa Pariisissa 2023. © Lansy Siessie

“Ilolla jatkan hyvin alkanutta matkaa upeiden AGMAlaisten kanssa. Hallituspaikka on tärkeä luottamustehtävä ja hyvä tapa osallistua luovien alojen kehittämiseen!”


Heini Merkkiniemi on työskennellyt luovalla alalla yli 20 vuotta eri tehtävissä: muusikkona, opettajana, terapeuttina, työnohjaajana, valmentajana, mentorina, tuottajana, yrittäjänä, konsulttina, toimitusjohtajana, hankepäällikkönä sekä vaikuttanut eri organisaatioiden hallituksissa. “Välittäjäroolissa olen parhaimmillani erilaisten ihmisten kanssa ja muutosten äärellä, luomassa uusia ideoita, avauksia, verkostoja ja rakenteita. Tuntuu, että työni muuttuu vuosi vuodelta merkityksellisemmäksi ja vaikuttavammaksi”, Heini kertoo.


Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, yhdenvertaisuus ja yhteistyö ovat Heinille tärkeitä asioita ja ovat läsnä jollain tavalla kaikissa hänen projekteissaan. Heini toimii tällä hetkellä kahdessa yrityksessä, New Beatissa ja Pertin valinnassa. 


“Yritykseni New Beat täytti juuri 10 vuotta ja tuottaa työelämän muutoksiin liittyviä luovia kehittämispalveluita, mm. Sairaala Novan Osallistavan taiteen ohjelmaa Keski-Suomessa sekä luovia HR-palveluja Helsingissä ja Espoossa.”


“Pitkäaikaisin luottamustehtäväni on outsider-taiteen kentällä, jossa saan olla mukana ihan vallankumouksellisissa jutuissa”, Heini kertoo. Pertin valinta on Pertti Kurikan Nimipäivät -punkbändin perustama outsider-taiteen tuotantotalo ja välitystoimisto. Yhtiön perustajat ovat maailman ensimmäisiä kehitysvammaisia yrittäjiä, Heinin entisiä oppilaita 20 vuoden takaa ja nykyisiä pomoja. “Vastaan Pertsassa Outsider Art Festivalin toiminnasta ja OAF brändin kehittämisestä, kumppanuuksista ja kansainvälistymisestä.”


OAF on nopeasti kasvava brändi. Festivaali kokoaa vuosittain monialaisen ja omaäänisen kattauksen outsider-taidetta Helsingin juhlaviikoille, tekee merkittäviä ohjelma-avauksia ja työllistää 100-150 erityistä taide- ja kulttuurialan tekijää. OAF toiminta on avointa, vaikuttavaa ja monialaista. Mukaan hakee vuosittain kasvava joukko taiteilijoita, joilla on oma ainutlaatuinen tarina kerrottavanaan ulkopuolisuudesta sekä yhteistyökumppaneita, jotka haluavat vahvistaa heidän ääniään.


“OAF:n toiminnanjohtajana fiilistelen usein, miten rohkeita nämä ihmiset ovatkaan, miten erilaisia ihmisiä taide yhdistää, ja miten tärkeää on, että kaikki saavat osallistua tämän yhteiskunnan rakentamiseen”, Heini iloitsee.


Comments


bottom of page