top of page

LIFT - kohti taiteen ja median tulevaisuutta!


Vaaleanpunaiseksi valaistu, suuri seinäke, jossa reliefinä kirjaimet LIFT.

LIFT tarjoili valtaisan kattauksen taidetta, median tulevaisuuden visioita, keskustelua median ja taiteen nykytilasta sekä paljon, paljon muuta Kaapelitehtaalla 17.–18.10. Kahden päivän aikana tekijöitä, puhujia ja kävijöitä oli yhteensä 725, opiskelijoista median, taiteen ja muiden luovien alojen ammattilaisiin.

Uudenkarhea tapahtumakonsepti luonnollisesti haki vielä hieman muotoaan, mutta kävijäpalaute oli siitä huolimatta erittäin positiivista, ja tapahtuma koettiin sekä hyödylliseksi että kiinnostavaksi. Puheenvuoroissa ja muissa sisällöissä oli niin konkreettista apua oman luovan alan uran edistämiseen ja vakauttamiseen, kuin myös puhdasta tulevan visiointia ja ideoiden herättelyäkin.

Etualalla tietokoneen näyttö, jossa näkyvillä olevassa ajastimessa aika 4:09. Taustalla epäfokuksessa henkilö esiintymislavalla.

LIFT Openissa puhuivat julkisten rahoittajien ja neuvojien edustajat sekä hankkeet, joiden edustajia pääsi halutessaan myös tapaamaan pikadeiteillä tarkempia kysymyksiä ja neuvoja varten. Työpajoissa käytiin vilkasta keskustelua niin taiteilijan moninaisista rooleista kuin asiakaskokemuksen kehittämisestä, ja monesta aiheesta niiden välillä. Torstaina Openissa käytiin LIFT Pitch -kisa, jossa 11 luovan alan yritystä kilpaili ja sai ammattilaistuomaristolta palautetta ideoistaan. Main Stagen ja Live Stagen ohjelmistossa puolestaan oli teemoja laidasta laitaan, sekä henkeäsalpaavia taide-esityksiä. Erityistä kiitosta saivat esiintyjään tuotetut taiteilijat, sekä puhujista Eli Pariser, Alexander Bard ja Tuija Seipell. Main Stagen ohjelmisto on katsottavissa Yle Areenassa.

bottom of page