top of page

Anatomy of Contracts and Deal Making – International Co-productions


12.9. Drama co-production contracts 13.9. Film co-production contracts

Tuottajien toiveesta Audiovisual Finland järjestää kansainvälisiin yhteistuotantosopimuksiin keskittyvän seminaarin, joka perehdyttää kansainvälistä toimintaa aloittelevia sekä jo niitä tehneitä tuottajia sopimusoikeudellisiin kysymyksiin. Päivien tuloksena käteen jää tärkeää juridista tietoa sekä konkreettisia työkaluja.

12.9. keskitytään draamasarjoihin liittyviin kv-yhteistuotantosopimuksiin ja 13.9. elokuvan kv-yhteistuotantosopimuksiin.

12.9. puhujana Max Rumney (Pact) joka kertoo sarjamuotoisen fiktion kansainvälisistä yhteistuotantosopimuksista sekä avaa UK:n lakijärjestelmää (Common Law). Kansainvälisesti menestyneen draamasarjan Bordertownin (Sorjonen) tuottaja Matti Halonen (Fisher King) vastaa asiantuntijoiden ja yleisön kysymyksiin haastatteluosiossa. Lisäksi islantilainen Kjartan Thor Thordarson (CEO, Sagafilm Nordic, Co-owner of Sagafilm) käy läpi omia kokemuksiaan kv-yhteistuotantosopimuksissa. (Pactin ja Sagafilmin osuus ovat englanniksi).

13.9. puhujana Pia Naarajärvi (Beach House Consulting), joka kertoo tekijänoikeuksien muodostumisesta sekä mitkä ovat suomalaisen tuottajan työkalut yhteistuotantosopimuksia tehdessä. Aleksi Bardy (Helsinki-filmi) kertoo käytännön esimerkillä yhteistuotannon tekemisestä ja antaa vinkkejä sopimusten sudenkuoppien välttämiseen. Lisäksi paljon kv-yhteistuotantoja tehnyt tuottaja Petri Jokiranta (Subzero Film Entertainment) vastailee asiantuntijoiden ja yleisön kysymyksiin.

Aika ja paikka: Klo 9.30 - n.15.00 Odeion-sali (TUAS-talon sali 2007), Otaniemen kampus, Maarintie 8, Espoo.

Osallistumismaksu: 1 päivän seminaarin hinta: 30 €+ALV 24%,

2 päivän seminaarin hinta: 50 €+ALV 24%. Hinnat sisältävät aamupalan ja lounaan.

Seminaarin kielinä on englanti ja suomi. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Seminaari toteutetaan yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.


bottom of page