top of page

TIEDOTE: Suomalainen Lovia Oy palkittiin Creative Business Cupin parhaana sijoituskohteena


TIEDOTE 21.11.2016

Julkaisuvapaa: heti

Eettisiä designasusteita valmistava Lovia Oy on palkittu Creative Business Cupin Investor Pitch -kilpailussa Kööpenhaminassa. Luksusmerkki Lovia valmistaa asusteita esimerkiksi hirven- ja kalannahasta sekä kierrätysmateriaalista.

Vuoden 2016 Creative Business Cupiin osallistui kilpailijoita yhteensä n. 60 maasta. Varsinaisen kisan ohessa järjestettiin osakilpailuja, joista yksi oli sijoittajien tuomaroima, erittäin kovatasoinen Investor Pitch. Kyseisessä kilpailussa Lovia päihitti muun muassa koko kisan voittaneen saksalaisen Green City Solutions -yrityksen.

”Voitto merkitsee sitä, että voimme investoida lisää resursseja ja saavuttaa tavoitteemme myynnissä. Aiomme tehdä Loviasta tunnetuimman muotibrändin, joka yhdistää eettisyyden – jäljitettävyyden, kestävyyden ja läpinäkyvyyden – luksukseen”, hehkuttaa Lovian suunnittelija Outi Korpilaakso.

Korpilaakso otti palkinnon vastaan yhdessä Anna Lehtolan kanssa, joka vastaa yrityksen liikestrategiasta. Lovia valmistaa asusteita, jonka materiaalit ja valmistusprosessi ovat 100-prosenttisesti jäljitettävissä. Laukut suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Milanossa, Italiassa. Lisäksi Lovia valmistaa koruja.

”Lovian esityksessä tuotiin erinomaisesti esiin se, että luksusta voi tehdä myös eettisesti kestävällä tavalla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun luksus ja kiertotalous yhdistyvät muotibrändin tuotteissa. Erinomainen bisnesidea! Toivon, että Loviaa nähdään pian ympäri maailman”, perustelee tuomariston jäsen, ammattisijoittaja Harri Koponen.

Kaksipäiväinen Creative Business Cup järjestettiin 20.–21.11.2016 Kööpenhaminassa. Tapahtuma järjestettiin viidennen kerran. Suomea edusti varsinaisessa Creative Business Cupissa kansallisen karsinnan voittaja Belightful Design, jonka ihastuttava perhoskeidas on voittanut aiemmin tänä vuonna useita palkintoja.

Suomen osallistumisesta kilpailuun vastaan työ- ja elinkeinoministeriön Creative Finland -verkosto. Työ- ja elinkeinoministeriö järjesti Creative Business Cup Suomen osakilpailun heinäkuussa 2016 Porin SuomiAreenassa.

Lisätietoja:

Outi Korpilaakso, suunnittelija, Lovia Oy

outi@loviacollection.com

p. 044 564 1873

Anu-Katriina Perttunen, verkostojohtaja, Creative Finland

anu-katriina.perttunen@creativefinland.fi

p. 044 5345 285

Tuomariston jäsen Harri Koponen (vas.), Lovian Anna Lehtola ja Outi Korpilaakso sekä tuomariston jäsen Emma Fau, Espanja

bottom of page