top of page

Kokeile agenttia ja menesty maailmalla!


Nordic Buzz –hanke suuntasi tänä vuonna tiensä Ruotsiin Formex –messuille. Suomesta onneaan kokeilemaan lähti yhteensä 20 yritystä, johon mahtui osaajia laidasta laitaan.

Nordic Buzzin lähtökohtana on tuoda esiin kiinnostavia luovien alojen yrityksiä sekä auttaa uusia ja pieniä luovien alojen yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa kansainvälisille markkinoille.

Projektin tärkeänä osana on ollut AGMAlaisten agenttien sparraus näille yrityksille. Sparraus tarjosi jälleen mukana olleille yrityksille testata agentin toimintatapaa ja sen soveltuvuutta itselle. Kaikilla kun on tavoitteena kansainväliset markkinat, niin agentin apu on enemmän kuin kullanarvoinen. Suomalaiset agentit olivat haluttua tavaraa myös Virossa, josta Nordic Buzziin osallistui Creative Estonia -hankkeessa viisi yritystä.

Niin kuin jo projektin pilottivaiheessa todettiin, agenttien ohella arvokkaan tietotaidon lisäksi kollegaverkosto on pienille yksinyrittäjille suuri Nordic Buzzin tarjoama etu. Usein tämä tuo niin uusia bisnesideoita kuin ystäviäkin, sillä moni pienyrittäjä kokee tarvitsevansa toisia saman teeman yrittäjiä ympärilleen peilatakseen mahdollisia uusia ideoita. Innolla odotamme, millaisia tähtiä näistä vielä tulevaisuudessa muodostuu.

Itse messut menivät mukavasti. Formex kokonaisuudessaan oli hieman aiempaa vuotta hiljaisempi, mutta palaute kävijöiltä Nordic Buzz -hallista oli positiivista. Eräskin kävijä totesi, että vierailu osastollamme oli hänelle messujen kohokohta! Ja mikäpäs siinä, kun halli oli suunniteltuhoukuttelevaksi, mutta itse yritykset toivat messuille uutta ja mielenkiintoista suunnittelua, joka veti kävijöitä puoleensa.

Kaksi suomalaisyritystä lanseerasi uusia tuotteita Nordic Buzzissa: Humbugi, asusteita huonekaluteollisuuden ylijäämänahasta tuottava tamperelaisyritys sekä KeloSound, jonka teos Soivat kelopuut -yhdistelee aidot luonnonäänet puumateriaaleihin. Tämän vuoden paras kestävän kehityksen palkinto saatiin kotimaan kamaralle, sillä Belightful Designin perhoskeidas herätti niin ideologiallaan kuin ulkomuodollaankin kiinnostusta.

Suomesta lähtenyt tiimi oli täynnä upeita osaajia, joista varmasti kuullaan vielä. Kaikki Suomesta mukaan valitut yritykset löydät osoitteesta www.agma.fi/nordicbuzz

Tiedote Belightful Designin palkinnosta ja video.

Sisuradion juttu kuunneltavissa täällä.

bottom of page