top of page

NORDIC BUZZ – YHTEISPOHJOISMAINEN HANKE VIE UUSIA SUOMALAISIA LUOVAN ALAN TALENTTEJA MAAILMALLE


Pohjoismainen design kasvattaa jatkuvasti kiinnostustaan maailmalla. Nordic Buzz – hankkeen myötä joukko suomalaisia nousevia kykyjä lähtee hakemaan kansainvälisiä verkostoja Tanskan Formland-messuille 100 yrityksen yhteisosastolle elokuun puolivälissä. Alallaan Tanskan suurimmat messut houkuttelevat vuosittain noin 12 000 lifestyle-alojen ammattiostajaa ja asiantuntijaa 40 maasta.

AGMA ry on valinnut 16 nousevaa design-alojen yritystä Suomesta mukaan Formlandissa toteutettavaan Nordic Buzz – kokonaisuuteen. Mukaan ovat lähdössä seuraavat yritykset:

 • Damastikoru

 • DMY Design meets You

 • Everyday Design

 • Finnish Art Agency

 • HIMMEE Oy

 • Humbugi Asuste

 • Jenni Sorsa Glass

 • Juni Design

 • Kooky Gems

 • Kuvasuunnittelu- ja Agentuuritoimisto Keksi

 • Mis Crios

 • Patterns from Finland

 • Pomarbo

 • Sagalaga Design

 • Studio smoo

 • Uploud Audio

Kaikki 16 yritystä sparrataan agmalaisten agenttien toimesta kansainvälistä messutapahtumaa varten. Lisäksi projektin vastaava tuottajataho, tanskalainen Innonet Lifestyle tarjoaa Formland-messuorganisaation kanssa messuosaston ilmaiseksi mukanaolijoille. Näillä toimenpiteillä halutaan mahdollistaa pienten design- ja luovien alojen toimijoiden tuotteiden testausta asiakkailla ja siten helpottaa pääsyä Pohjoismaitten ja Euroopan markkinoille.

”Pohjoismainen yhteistyö tuntuu hyvältä alustalta lähteä kansainvälistämään meidän pieniä ja usein hyvin kotimarkkinaorientoituneita luovien alojen yrityksiämme”, sanoo Kati Uusi-Rauva, AGMAn johtaja. ”Tanskalaiset ottivat yhteyttä ja tarjosivat yhteisprojektia. Mukana on myös ruotsalainen yrityshautomo Boråsista ja Norjasta oslolainen luovien alojen hubi. Syksyllä on tavoitteena vakiinnuttaa verkostoa ja toimintamallia vuosittain Pohjoismaita kiertäväksi valmennus- ja esittäytymiskonseptiksi. Asiakkaiden kartoittamisen lisäksi yritykset rakentavat tässä projektissa itselleen myös pohjoismaista kollegaverkostoa”, Uusi-Rauva kertoo.

Linkit: Suomen osatoteutus: www.agma.fi/nordicbuzz

Messuorganisaatio: http://www.formland.com/ Projektin vastaava tuottajataho: www.innonetlifestyle.com


bottom of page