top of page

CraftCorner avattu Helsinkiin


Keskiviikkoaamu, asioita kaupungilla ja ohje etsiä ”se putiikki, missä niitä Bombotti –tuotteita myydään.” Tietoa putiikin nimestä ei ole, koordinaatit tiedossani ovat Eteläesplanadin ja Unioninkadun kulma. Löydän ohjeiden perusteella CraftCornerin ja astun sisään.

Ensimmäisenä suunnistan etsimään niitä Bombotteja. Samalla kerron mistä tulen ja kysyn luvan valokuvata paikkaa. Bombotti on designiltaan värikästä ja hyväntuulista. Ainakin itselleni tulee niitä katsellessa iloinen mieli. Bombotin tuotteiden takana on kuvittaja ja graafinen suunnittelija Sanna Pelliccioni. Tarkempaa infoa Bombotista voi tutkia heidän sivuiltaan jonne pääset tästä.

Seuraavaksi päätän lähteä kiertämään ihanan avaraa ja valoisaa myymälää järjestyksessä heti ovelta päin. Minulta kysytään heti voidaanko olla jotenkin avuksi ja tässä vaiheessa ymmärrän, että tilassa on useampi toimija.

Heti ovesta saapuessa ensimmäinen osa on Taito Helsky ja tässä jutustellessani alkaa sitten hahmottua mistä CraftCornerissa oikein onkaan kyse. Tilan valoisuutta ääneen ihastellessani saan myös tietää, että tähän on juuri vasta palattu remontin jälkeen takaisin ja avajaiset ovat olleet huhtikuussa.

Taito Helsky on osa valtakunnallista Taito Groupia, jonka muodostaa Taitoliitto ja alueelliset taitoyhdistykset. Taito järjestää käsityökoulutusta ja heillä on ympäri Suomea Taito Shopeja, jollainen myös tämä Taito Helskyn osasto CraftCornerissa on. Lisäksi CraftCornerin perältä löytyy Taitomaailma –näyttelytila, sekä Helskyn oma käsityökoulu.

Taito Shop Helskyn valikoimiin kuuluu monipuolisesti suomalaisia käsi- ja pienteollisesti valmistettuja tuotteita sekä käsityömateriaaleja. Lisätietoa Taito Helskystä löytyy täältä.

CraftCornerin keskellä oleva osasto kuuluu Muotoiluosuuskunta Unionin26 taidekäsityöläisille, suunnittelijoille ja taiteilijoille. Myymälä on vaihtoehto massatuotannolle ja valikoima koostuukin uniikkikappaleista sekä piensarjoista. Lue lisää Unionin26 omilta sivuilta.

Taitomaailmassa on esillä 5.-29.5.2015 Pohjoista taitoa: Taigakoru, Damastikoru ja ArcticQueen –myyntinäyttely.

Lähden CraftCornerista jatkamaan matkaani päivän haasteisiin kaikesta näkemästäni kauneudesta ja luovuudesta ihastuneena ja hyvällä mielellä. CraftCorner on oikein mielenkiintoinen paikka, suosittelen vierailua.

CraftCornerin omille sivuille päästäksesi klikkaa tästä.


bottom of page