top of page

Taiteilijat tarttuvat David Attenborough:n viestiin - Haikus for Humanity suojelee maailman metsiä

HAIKUS FOR HUMANITY - Siemen Istuta - Plant a SeedGlasgown COP26-neuvotteluiden jatkeena Irina Björklund & The Shubie Brothers lanseeraavat David Attenborough:n inspiroimina ja yhteistyössä One Tree Planted-organisaation kanssa uuden projektinsa Haikus for Humanity, jossa yhdistyy musiikki, monikielinen runous, valokuva ja grafiikka. British Embassy Helsinki nostaa projektin esille tämänhetkisessä ilmastokampanjassaan.


Projektilla kerätään varoja maapallomme metsien suojelemiseen ja jälleenistuttamiseen niin musiikin, kuin ensi syksynä julkaistavan kirjan kautta. Julkaisutapahtuma hyväntekeväisyyskonsertteineen järjestetään Musiikkitalolla Helsingissä sunnuntaina 25 syyskuuta 2022. Liput tulevat myyntiin perjantaina 03 marraskuuta 2021 klo 10.


“Toki olemme kaikki olleet ilmastonmuutokseen liittyvän media-tulvan kohteina, ja siitä kipeän tietoisia - mutta vasta luettuani David Attenborough:n kirjan A Life on Our Planet, asian konkreettinen todellisuus ja monimutkaisuus valkeni minulle. Se, etteivät omat lapsenlapseni enää tule kokemaan luonnon antamaa rikkautta samanlaisena kuin minä lapsena - ellemme nyt heti kaikki tartu kaikin voimin asiaan. Metsät ja luonnon monimuotoisuus ovat avain oman ihmiskuntamme tulevaisuuteen. Omilla jokapäiväisillä valinnoillamme pystymme vaikuttamaan ratkaisevasti sen kohtaloon. Kyse ei ole mukavuuksista luopumisesta, vaan niiden muokkaamisesta. Yhdessä The Shubie Brothersien ja Central Line Entertainmentin kanssa ryhdyimme ideoimaan multi-taiteellista Haikus for Humanity- projektia, jonka tarkoituksena on positiivisen esimerkin kautta motivoida ihmisiä ympäri maailman, omalla kielellään, ekologiseen ajattelutapaan ihan pienissäkin arkitoimissaan” kertoo Björklund.


Ilmastonmuutoksen ollessa nyt entistä kriittisemmin pinnalla, tähän artistiseen satsaukseen ovat heittäytyneet innolla mukaan niin yksityishenkilöt, yritykset kuin järjestötkin. Projektia kasvatetaan seuraavan vuoden aikana julkaisemalla sinkkuja ja videoita eri mantereilla ja eri kielillä ekologisesti otolliseen aikaan. Levyn eri alojen haiku-lukijat ympäri maailman kirjoittavat myös tarinansa kirjaan. "Mukanaolijoiden innostus kertoo siitä, että ihmiset ovat valmiita elämäntapamuutokseen. Toivon mukaan COP26-neuvotteluissa tehdyt päätökset helpottavat vastaisuudessa meidän jokaisen arkisia eko-valintoja" sanoo Björklund.


Suomen haiku-sinkussa, Siemen istuta, esiintyy pariskunta Irina Björklund ja Peter Franzén. Heidän tarinansa saadaan myös lukea tulevassa Haikus for Humanity-kirjassa.Muusikot:

Janne Haavisto

Miikka Paatelainen

Mamba Assefa

Jussi Jaakonaho

Jukka Kiviniemi


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Jaana Ekman / Central Line Entertainmnet

+358 40 5691550


Keikat:

Ossian Marttala / Central Line Entertainmnet

+358 40 5718814

Comments


bottom of page