top of page

Rovaniemeläislähtöisen Riku Ounaslehdon uusin valloitus: 2021 ystävänpäiväpostimerkit


Riku Ounaslehto

Riku Ounaslehto on onnistunut urallaan valloittamaan jo näkyviä estradeja – hänen teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Stockmannin jouluilme, Helsingin kirjaston lastenkirjastoauton kuvitus ja Kansallisopperan ja -baletin juhlakuosi. Nuori suunnittelija ei pelkää haasteita ja hänen unelmatyönsä onkin suunnitella kuvituksia ja kuoseja huippubrändeille.


Postimerkkivuosi 2021 käynnistyy näyttävästi keskiviikkona 20. tammikuuta, kun myyntiin tulee neljä uutta postimerkkijulkaisua. Yksi niistä on Suomen ensimmäisen kuvitusagentuurin Napa Agencyn kansainvälistä uraa luoneen Riku Ounaslehdon Pidetään huolta -postimerkkisarja. Ounaslehdon postimerkkien runsas tyyli ja loistokas värimaailma pitävät sisällään ajatuksen tärkeän ajatuksen huolenpidosta.


”Oli mielenkiintoista kuvittaa ystävyyttä eläinten kautta. Iloisten värien ja koristeellisten muotojen keskeltä voi huomata eläinten hienovaraisen välittämisen toisistaan ja ympäristöstään. Me ihmiset muistamme rakkaitamme kukkien muodossa. Nämä postimerkit ovatkin korttien kääntöpuolelle liimattuina kuin kukkalähetyksiä pienoiskoossa”, Ounaslehto kuvailee.


29 -vuotias kuvittaja on ehtinyt urallaan jo paljon: useiden mainos- viestintä- ja lehtikuvitusten lisäksi Ounaslehto on muun muassa suunnitellut kuoseja Walt Disney Companylle. Lisää kansainvälistä menestystä povaa Rikun edustaja, yrittäjä ja kuvitusagentti Marjo Oliva.


“Rikun taianomaisissa kuvituksissa on jotain pysäyttävää – heti ensisilmäyksellä tiesin että tässä on taiteilija joka pääsee vielä pitkälle. Aavistukseni osui oikeaan, ja yhteistyömme käynnistyttyä subagenttimme maailmalla ovat kaikki olleet hänen töistään kiinnostuneita, Espanjasta Japaniin. On hienoa nähdä nuoren tekijän menestyvän tällä tavoin, ja olla mukana auttamassa häntä tällä tiellä.” Oliva kertoo.


Lisää Rikun urasta voi lukea agentuurin blogista osoitteesta https://napa-agency.fi/category/riku-ounaslehto/
Riku Ounaslehto (s. 1991) on Helsingissä asuva kuvittaja, graafikko ja kuosisuunnittelija. Alan opinnot ovat Rovaniemen Taiteiden tiedekunnasta, graafisen suunnittelun koulutusohjelmasta. Ennen yliopisto-opintoja Riku on valmistunut kuva-artesaaniksi vuonna 2010. Rikun kasveja, eläimiä ja runsaita yksityiskohtia sisältävä tyyli syntyy tarkasta vektoriosaamisesta, jota hän yhdistää taitavasti muihin tekniikoihin ja rohkeisiin väreihin. Digimaailman vastapainoksi Riku piirtää ja maalaa perinteisillä työvälineillä. Aihepiirit ulottuvat Lapin eläimistä humoristisiin ihmishahmoihin. Viime vuosina kuosisuunnittelu on kasvanut Rikun intohimoksi ja kuoseilla ja printeillä onkin valloitettu Yhdysvaltojen, Euroopan, Aasian ja Australian vaatetusalan yrityksiä ja muotitaloja.


Postin kuvamateriaalit medialle: https://digilibrary.emmi.fi/l/RDDhqpprw8Lv


Linkki Rikun kuvittajaportfolioon: https://napa-agency.fi/kuvittaja/riku-ounaslehto/


Lisätiedot:

Marjo Oliva / Napa Agency

marjo@napa-agency.fi

050 329 7655


Riku Ounaslehto

riku.ounaslehto@me.com

Kommentare


bottom of page