top of page

Pohjoismaiden suurin pintasuunnitteluagentuuri kauppaa kuoseja Kemiönsaaresta maailman metropoleihin

Tokio, Osaka, Bangkok, Shanghai, Peking, Moskova, Vilna, Helsinki… Suomalaisia tekstiili- ja pintasuunnittelupalveluita myyvän muotoiluagentuuri Patternsfrom Agency Oy:n asiakaskunta on levittäytynyt ympäri maailman metropoleja, eikä koronapandemia ole hidastanut yrityksen kasvua.


Keväällä 2019 perustettu Patternsfrom Agency Oy on myynyt sekä yksittäisiä kuoseja että laajoja suunnittelu- ja mallistonkoordinointipalveluja yritysasiakkailleen ympäri maailman. Erityisesti Aasiassa koetaan tärkeäksi suomalaisesta pelkistetystä ja ajattomasta suunnittelutyylistä hohkaava pohjoismainen raikkaus sekä kuoseihin liittyvä tarinankerronta. Suunnittelutyön tuloksille on saatu kattava, neljälle mantereelle ulottuva näkyvyys.


Patternsfrom Agency Oy on ensimmäinen suomalainen tekstiili- ja pintasuunnitteluun keskittynyt muotoiluagentuuri. Agentuuri edustaa kymmentä suomalaista suunnittelijaa, joiden kuoseja se välittää erilaisiin käyttötarkoituksiin kodintekstiilien lisäksi myös esimerkiksi tapetteihin ja kodin pientuotteisiin. Yrityksen liikevaihdosta noin 98 prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta, lähinnä Japanista, Kiinasta ja Thaimaasta.


”Odotamme tälle ja ensivuodelle merkittävää kasvua Kiinasta. Onnistuimme rekrytoimaan Kemiönsaarelle kiinalaisen myyntipäällikön. Yleinen luulo on, ettei pienelle paikkakunnalle ole helppoa houkutella osaajia, mutta koronan vuoksi virta kaupungeista maaseudun rauhaan on voimistunut.”, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Jenni Moberg. ”Olemme kasvaneet lyhyessä ajassa Pohjoismaiden suurimmaksi toimijaksi pintasuunnittelupalveluiden saralla, joten teemme selkeästi asioita oikein. Kyseessä ei voi olla pelkkä koronan aikaansaama sattuma.”, hän jatkaa.


Patternsfrom Agency kehittää toimintaansa jatkuvasti tavoitteenaan palvella kattavasti erilaisia ammattiasiakkaita säännöllisesti päivittyvällä, ajankohtaisella kuosimallistollaan sekä asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyillä suunnittelupalveluillaan. Suunnittelupalveluille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima Design from Finland -merkki ja niille on myönnetty tavaramerkkisuoja Eurooppaan, Japaniin ja Kiinaan. AGMA ry:n jäsen Patternsfrom Agency Oy on ollut syksystä 2020.


”Yksittäisten kuosien lisäksi toimimme useille yritykselle ulkoistettuna suunnittelutoimistona, jossa tehdään kaikki päätökset asiakasyrityksen tekstiilituotteiden värejä, materiaaleja ja mallistoa koskien. Asiakaskuntaamme kuuluu sekä startup-vaiheen yrityksiä että globaaleja toimijoita”, kertoo yhtiön luova johtaja Kristiina Tergujeff. ”Iso mutta ketterä tiimimme on hitsautunut hyvin yhteen.”


Linkki kuvapankkiin: https://bit.ly/2SFoUId


Lisätietoja:

Jenni Moberg p. 044 300 9889 jenni@patternsfrom.fi


Kristiina Tergujeff

p. 040 577 5740

Comments


bottom of page