top of page

Pertin Valinnan ja Kyrö Distillery Companyn True Equality- kampanja kutsuu yhdenvertaisuustyöhön


Mustavalkoinen, käsin piirretty käärme, jonka vasemmalla puolella alanurkassa logo, jossa lukee "Kyrö united, true equality" ja "Kyrö x Pertin Valinta"


Helvetillisen vuoden päätteeksi Pertin Valinta juhlii uuden virtuaalisen taidegallerian avajaisia ja kutsuu yritykset mukaan True Equality- kampanjaan.


Pertin Valinta on viimeiset kaksi vuotta rakentanut outsider-taiteen välitystoimintaa ja agentti- ja managerimallia luomalla taide- ja levykaupan, tapahtumakonsepteja ja gallerian. Koronan vuoksi yritys joutui sulkemaan Vallilassa sijaitsevan kaupan ja gallerian ovet ja perumaan kaikki tapahtumat. Myös uusi Outsider Art Festivaali siirrettiin vuodelle 2021.


“Vuosi on ollut ankea koko kulttuuri- ravintola- ja matkailualalle, eikä vähiten vammaisyrittäjille, joista monet kuuluvat riskiryhmiin. Haastavina aikoina yhteistyö toisten yrittäjien kanssa tuntuu tosi hyvältä”, kertoo yrityksen perustajajäsen, Sami Helle. On kiva miettiä yhdessä, miten työelämää voisi kehittää yhdenvertaisemmaksi.” Pertin Valinnan ja Kyrö Distilleryn käynnistämän True Equality - kampanjan lähtökohtana on, että kaikki saavat osallistua yhdenvertaisesti kulttuuri- ja ravintola-alan uudelleenrakentamiseen. Kampanjan tuotoilla työllistetään erityisryhmiä osana Pertin Valinnan tapahtumia. “Me aiotaan työllistää 50 henkilöä ensi vuonna”, Helle kertoo ylpeänä.


“Olemme tehneet yhdessä Pertin Valinnan kanssa mahtavia tapahtumia ympäri maailmaa. Nyt yhteistyö syvenee, kun lähdemme tukemaan erityisryhmien työllisyyttä. Haastamme myös muita yrityksiä mukaan yhdenvertaisuustyöhön”, Kyrön toimitusjohtaja Miika Lipiäinen kertoo.


Yhteistyöprojektien innostamina Pertin Valinnan perustajat, Pertti Kurikan Nimipäivät- punkbändi ja managerit ovat lähteneet rohkeasti kohti uutta. “Tällaisina vaikeina aikoina on tärkeää muistaa unelmoida ja kertoa unelmista myös muille”, manageri Heini Merkkiniemi kertoo. Kalevi Helvetin pitkään muhinut idea “omasta helvetistä” sai tulta alleen, kun tiimi esitteli sen AR-tuotantoyhtiön Arilynin luovalle johtajalle Otso Kähöselle. "Tämä idea oli yksinkertaisesti pakko toteuttaa! Olen fanittanut Pertti Kurikan meininkiä sekä artistina, että kuvataiteilijana ja kaivannut juuri tämmöistä tervettä punk asennetta AR-toteutuksiin. Lisäksi ajoitus yhteistyölle oli täydellinen. Meillä on suuri kunnia päästä julkaisemaan Kalevin Helvetin immersiivinen galleriaelämys ensimmäisten toteutuksiemme joukossa.” Kähönen kertoo.


Suomalainen outsider-taide tulee entistä saavutettavammaksi uusien teknologisten sovellusten avulla. Pertin Valinnan kuratoimat outsider-taidetuotteet, levyt ja elämykset ovat nyt entistä paremmin saavutettavissa uuden virtuaalisen gallerian ja verkkokaupan ansiosta. Kokoelma päivittyy jatkuvasti taiteilijoiden ja taidestudioiden tuottamilla tuotteilla. Myös tapahtumakonsepteja uudistetaan ja ensi kesän OAF-festivaali tullaan toteuttamaan hybridimallisena. “Olemme kouluttaneet vuoden aikana erityisryhmiä verkkosovellusten ja laitteiden käytössä. Kun muotoillaan työtehtäviä uusiksi, kaikki on mahdollista. Esimerkiksi festivaalitiimimme on ottanut haltuun zoomin ja whatsappin ja homma on toiminut hienosti” Merkkiniemi kertoo. Perustajien unelma kivijalkakaupasta elää silti edelleen, ja uusia tiloja etsitään parhaillaan.


True Equality -kampanjaa ja uuden gallerian ensimmäistä näyttelyä, Kalevin Helvettiä, juhlitaan 11.12.2020 Pertin Valinnan etänä toteutettavissa pikkujoulubileissä. Tapahtuma on yrityksille suunnattu kutsuvierastilaisuus, jossa tehdään drinkkejä Kyrön baarissa, käydään helvetissä Kalevin kanssa ja tanssitaan Kuningaskorbaa Stigin kanssa. Yhteistyössä mukana Kyrö Distillery Company, Arilyn ja AGMA, Suomen Lontoon instituutti ja GLivelab. Yleisölle avoimia opaskierroksia galleriaan on saatavilla 12.12.2020 alkaen Pertin Valinnan joulukaupasta, joka saattaa hyvinkin olla joulun erikoisin kauppa.


Lisätietoja Heini Merkkiniemi, Pertin Valinta, heini@pertinvalinta.fi, puh.0505528821


Pikkujoulut ja True Equality -julkistus: Linkki pikkareiden markkinointisivulle https://www.pertinvalinta.fi/true-equalityComments


bottom of page