top of page

Parantavia maskuliinisuuksia – Maskuliinisuuksia parantamassa – Yksilötasolta yhteisöön

Jäbät & Tunteet on yhteisö ja tunnemedia, jonka visiona on ”Healing Masculinities” eli parantaa maskuliinisuuksia.


Yhteiskunnassa on pitkään kytenyt pinnan alla muutos, jossa mieskuva moninaistuu sekä vanhoista malleista päästetään hiljalleen irti. Jäbät & Tunteet -yhteisö on tehnyt työtä tämän muutoksen eteen muun muassa podcastin kolmen tuotantokauden avulla, joka on saanut paljon kiitosta ja keskusteluilmapiirin muutosta aikaan.

Perjantaina 8.4 julkaistava podcastin neljäs ”Tunnelukot” -kausi käsittelee miesten elämää ohjaavia tunnelukkoja, joilla on suora vaikutus miesten hyvinvointiin, ihmissuhteisiin sekä sitä kautta koko elämään ja kaikkiin ihmisiin sukupuoli-identiteettiä katsomatta. Tuotantokausi on osa yhteisön suurempaa visiota, jossa pyritään parantumaan yksilönä ja sitä kautta löytämään itselleen yhteisö, jossa miehet voivat keskustella sekä eheytyä yhdessä. Perjantaina 8.4 järjestetään myös yhteisön ensimmäinen livepodcast kutsuvieraille nimeltään ”Kukoistus” Glasshouse Helsingissä. Tarkoituksena on synnyttää yhteisöllinen tila, jossa miehet pääsevät keskustelemaan, kuuntelemaan ja oppimaan yhdessä. Tämä uusi läpinäkyvä huone on jo syntynyt digitaalisille alustoille. Huone, johon voi tulla sellaisena kuin on ja tuntea kaikki tunteet, mitä on. Yhdenvertainen huone, jossa ei vähätellä, kilpailla tai ivailla vaan ollaan empaattisia ja myötätuntoisia. Huoneessa voi olla herkkä ja haavoittuva tai äijämäinen, kunhan on oma itsensä ja sallii sen myös muille. Millaisia vaikutuksia yhteiskuntaan pystymme luomaan, jos näitä tiloja on kaiken ikäisille digitaalisesti, että nyt maailman vihdoin avautuessa myös livenä? Tapoja olla mies on niin monta, kuin meitä miehiä. Myös väyliä käsitellä tunteita on niin monta erilaista, jokaiselle se omin. Emme saarnaakaan ketään puhumaan tunteistaan, vaan rohkaisemme löytämään oman tunneväylän tunteiden käsittelyyn. Niin paljon voi antaa muille, kuin on valmis antamaan itselleen, siksi parantuminen yhteiskunnassa täytyy lähteä yksilötasolta ja ohjautua kohti yhteisöä, joka maksimoi potentiaalin. Tämä tulee näkymään yksilöissä, parisuhteissa, perheissä ja meidän mielen hyvinvoinnissa yhteiskunnassa sukupuoleen katsomatta.

Perjantaina 8.4 julkaistava podcast tuotantokausi on kuunneltavissa kaikilta alustoilta ja videolla Youtubessa. Haavoittuvaisuus ja tunteiden näyttäminen ovat vahvuutta!

Lisätietoja medialle ja mahdollinen kutsu tapahtumaan:

Miro Olsoni

Community Director

+358 40 610 3918 miro@jabatjatunteet.com

Instagram: https://www.instagram.com/jabatjatunteet/ Podcast: https://open.spotify.com/show/3rN0M0bJEfT3huRkZPozBP

bottom of page