top of page

Oman alansa tähdet vastasivat kutsuun antaa takaisin planeetalle: HAIKUS FOR HUMANITY -SIEMEN ISTUTA

Plant a Seed, Daniel Henney - Ighris Badharatan, Bouchra Baibanou

Tänä perjantaina 04.03.2022 HAIKUS FOR HUMANITY-projekti lanseerataan toden teolla, kun ensimmäinen sinkku, Plant a Seed julkaistaan. Englanninkielisten Haikujen lukija Daniel Henney on tuttu ääni fantasiasarjojen ystäville. Henney tähdittää paraikaa eeppistä fantasiasarjaa The Wheel of Time (Ajan pyörä), joka perustuu Robert Jordanin samannimiseen kirjaan.

Seuraava sinkku, Ighris Badharatan, julkaistaan jo kahden viikon päästä perjantaina 18.03.2022. Arabiankielisten Haikujen lukija Bouchra Baibanou on Marokon kuninkaan palkitsema vuoristokiipeilijä ja sinkun julkaisua on kiirehdittävä, jotta hän ehtii valloittamaan Himalayan maaliskuussa. Baibanou on ensimmäinen Marokkolainen, joka on kiivennyt seitsemän mantereen huipuille eli suorittanut Seven Summits Challenge- haasteen, ja ensimmäinen Everestin valloittanut Marokkolaisnainen. Hän toimii myös inspiraattorina nuorille Muslimitytöille.

Tekstit pohjautuvat  Irina Björklundin Haikuihin, joita on käännetty jo kahdelletoista kielelle. Jokaisen käännöksen ympärille on sävelletty uutta musiikkia. Musiikista vastaa The Shubie Brothers, joten musiikillinen nautinto on taattu. Musiikkivideoissa käytettävää Janne Haaviston valokuvamaailmaa täydentää piirrustuksillaan Ranskassa graafisena fasilitaattorina toimiva Yann Chapus.


“Ilmastonmuutoksen pitäisi tähän maailmanaikaan olla tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä yhdistämässä kansakuntia ponnistukseen planeettamme puolesta. On surullista ihmiskuntaamme nähden, että jotkut nyt näkevät tärkeämpänä pistää aikaa ja resursseja vihan lietsomiseen” sanoo kokonaisuuden taiteellisena johtajana toimiva Björklund.

Glasgown COP26-neuvotteluiden aikana British Embassy  Helsinki nosti projektin esille ilmastokampanjassaan. 

 Irina Björklund & The Shubie Brothers lanseerasivat  uuden eko-projektinsa David Attenborough:n ELÄMÄ PLANEETALLAMME inspiraation lähteenä. Projektilla pyritään motivoimaan ihmisiä ympäri maailman omalla kielellään ekologiseen ajattelutapaan omassa arjessaan, ja keräämään varoja ONE TREE PLANTED-organisaatiolle. Erikielisiä sinkkuja julkaistaan pitkin kevättä, kulminoituen hyväntelkeväisyyskonserttiin Musiikkitalolla 25.9.2022, jonka yhteydessä julkaistaan myös hiilineutraali vinyylialbumi sekä kirja. Heinäkuussa julkaistavassa suomenkielisessä sinkussa SIEMEN ISTUTA esiintyy pariskunta Irina Björklund & Peter Franzén. Haikulukijoiden kirjo on melkoinen; mainittakoon myös Ranskalaisessa versiossa esiintyvät Unicefin nuoret ilmastolähettiläät Kongosta, Ketsia Passou ja Emmanuel Jidisa.

Facebook: Haikus for Humanity

Instagram: Haikus for Humanity


Irina Björklund Irina Björklund


The Shubie Brothers

Muusikot:

Janne Haavisto

Miikka Paatelainen

Mamba Assefa

Jussi Jaakonaho

Jukka Kiviniemi


Daniel Henney Daniel Henney


Bouchra Baibanou Bouchra Baibanou

Kuvia


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Jaana Ekman / Central Line Entertainment

jaana.ekman@centralline.fi

+358 40 5691550


Keikat:

Ossian Marttala / Central Line Entertainment

ossian.marttala@centralline.fi

+358 40 5718814

bottom of page