top of page

Kuuma rock-tulokas Rock Band From Hell kritisoi nykyajan somekulttuuria uudella singlellään

Debyyttialbumin ensimmäinen single saa seurakseen videon tässä kuussa.


Kylie Dreams -singlen kansi.

Oululainen, modernia rockia soittava Rock Band From Hell on julkaissut tänään uuden singlensä Kylie Dreams. Kappale on ensimmäinen julkaisu tulevalta debyytiltä, jota bändi työstää parhaillaan Central Line Entertainment -yhtiölle, joka samalla vahvistaa asemiaan laajentaen toimintaansa livetoiminnasta myös musiikin julkaisijaksi. Kertasoitolla korvamadoksi jäävässä biisissä kritisoidaan pintaliitomeininkiä isolla kädellä.


“Kappaleen tekoprosessia väritti vitutus nykyajan somekulttuuria kohtaan”, bändi sanoo. “Kylie Dreams kertoo kyllästymisestä kulisseihin, kiiltokuviin ja Instagram-lifestyleen”.


Vasta yhden singlen aiemmin julkaissut Rock Band From Hell ei ole soittanut vielä keikan keikkaa, joskin silläkin saralla pohjatyö on jo tehty: Laulaja-kitaristi Jani Tillman, basisti Mikko Saravuoma ja rumpali Mikko Nykänen ehtivät soittaa teini-ikäisinä perustamassaan Faceliftissä melkein kokonaisen vuosikymmenen ennen Rock Band From Hellin perustamista.


”Kaikki kommellukset on aika lailla koettu. Ja tuskin niiltä kokonaan välttyy, vaikka homma isommaksi meneekin”, Nykänen toteaa ja jatkaa: ”Matkan varrella on kuitenkin tullut pelisilmää. On oppinut, mistä asioista ihmiset syttyvät, mistä he eivät tykkää, mihin kannattaa oikeasti keskittyä ja mihin ei. Enää ei tarvitse lyödä päätä seinään ihan samalla tavalla.”

Nälkää menestykseen on ollut aiemminkin, mutta nyt tekemistä kuvastaa määrätietoisuus ja suunnitelmallisuus.


”Kaikki tulee silti aika luonnostaan. Meillä ei oikeastaan ole ollut mitään tiettyä genreä mitä yritämme tehdä, vaan olemme tehneet sellaisia biisejä kuin on sattunut tulemaan. Silti materiaaliin on saatu punainen lanka. Ihan sama millaisen biisin teemme, se soundaa Rock Band From Helliltä”, Tillman sanoo.


Genrelähtöisesti ajatellen Rock Band From Hellin musiikki on eräänlaista pelkistettyä ja trendikästä bändivetoista rockia, jossa voi kuulla aineksia monelta suunnalta aina punkista ja popista nykypäivän jenkki-trapiin. Vaikka vanhat klassiset rockbändit on otettu haltuun, lopputuloksessa kuuluvat myös tuoreemmat vaikutteet. Lyriikat taas ovat persoonallisen vinksahtaneita. Vaikka melodiat ovat usein iloisia, sanoitusten sävy on tummanpuhuva ja tyly. Why Don’t You Die!


Bändin nimestä ja sanoituksista saattaa paistaa tietty pilke silmäkulmassa, mutta mistään huumoritouhusta ei ole kyse. Tavoitteet ovat korkealla. Tähtäimessä on kansainvälinen ura.


”Emme ole tuhlanneet tähän nuoruuttamme ilmaiseksi. Kyllä me lyömme kaikki peliin ja katsomme kortit”, Nykänen uhoaa.


Rock Band From Hell on:

Jere Siivikko, kitara

Jani Tillman, laulu & kitara

Mikko Nykänen, rummut

Mikko Saravuoma, basso


Lisää bändistä täällä.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Heta Hyttinen

Ginger Vine Management & PR

040 581 7575

heta.hyttinen@gingervine.comRock Band from Hell mustavalkoisessa ryhmäkuvassa.

Comentarios


bottom of page