top of page

Kriitikoiden ylistämä Virpi Pahkinen Dance Companyn Black Rainbow nähdään ensi kertaa Suomessa


Pohjoismaisen nykytanssin kärkiryhmä Virpi Pahkinen Dance Companyn tanssiesitys ​​Black Rainbow saa toukokuussa Suomen ensi-iltansa Savoy-teatterissa.


Koronapandemian ja -rajoitusten takia teos on tähän asti kiertänyt ainoastaan Ruotsissa, jossa ryhmä on niittänyt kriitikkojen ylistystä, mutta nyt teos pääsee vihdoin aloittelemaan kansainvälistä kiertuettaan. Black Rainbow nähdään Helsingin Savoy-teatterissa 14.–15.5.2022 kun lavalle astuu Virpi Pahkisen lisäksi viisi ilmiömäistä tanssijaa, jotka ihastuttavat katsojia Companylle tunnusomaisella rituaalisen tarkalla liikekielellä.


”Ryhmäni nuorin tanssilahjakkuus, nyt 18-vuotias suomalais-espanjalainen Sakari Romero Tuurala, aloitti tanssimisen kanssani jo sikiöasteella, kun hänen äitinsä Tanja oli mukana tanssityöpajassani Barcelonassa. On ollut hienoa seurata tämän tanssiadeptin kehitystä”, kertoo Pahkinen yhdestä teoksen tanssijasta.


Pahkisen viimeisin julkinen esiintyminen Suomessa oli 2019, jolloin hän toteutti teoksen toisen tanssijan, Pontus Sundset Granatin kanssa duo- ja sooloesityksiä Laukon kartanon kesänäyttämöllä. Nyt ryhmä pääsee kokonaisuudessaan esiintymään Savoy-teatterin näyttämöllä.


Black Rainbow -teosta kuvaillaan öisenä sukelluksena runolliseen tanssimaailmaan. Se on mustana väreilevä peili, joka heijastaa ihmiskehon monimuotoisuutta, muodonmuutoksen kauneutta ja sen salaista valoa. Esitys yhdistää mystiikkaa, huumoria ja pimeyden ulottuvuuksia, ja se vie katsojat unenomaiselle matkalle avaruuteen, jossa kaikki on mahdollista: locking-taituri kohtaa kärkitossuisen ballerinan, paljasjalkainen joogi kirjoittaa kalligrafiaa ilmaan ja nuorukaiset hyppäävät esiin kuin olisivat karanneet hiphopin aakkosista.


Esityksen kruunaa multi-instrumentalisti Jonas Sjöblomin mystinen ja hypnoottinen äänimaailma sekä Tobias Hallgrenin sielukas valosuunnittelu.


Lukuisia palkintoja saanut ja maailman näyttämöitä kiertänyt Virpi Pahkinen on kiistämättä yksi Pohjoismaiden menestyneimmistä tanssitaiteilijoista. Pahkinen tunnetaan hänen tarkasta liikekielestään ja ilmiömäisestä kyvystään luoda mystisiä ja samanaikaisesti meditatiivisia teoksia.


Pahkisen teoksia on esitetty 132 kaupungissa ja lähes 50 eri maassa ympäri maailman. Hän on luonut tilausteoksia mm. Balet Poznanski -tanssiteatterille, Vietnamin Kansallisbaletille, Stockholm 59° North -tanssiryhmälle ja Suomen Kansallisbaletille. Pahkisen toiseksi viimeisin näyttämöteos Black Rainbow sai ensi-iltansa vuonna 2020 Tukholman Dansens Hus -näyttämöllä.


Liput & lipunmyynti: Hinnat: alk. 29 € / 38 € / 48 €

Lipunmyynti: Lippu.fi ja Savoy-teatterin lipunmyynti


Teatteri & esitysajat:

Savoy-teatteri, Kasarminkatu 46–48, Helsinki

Esitysajat: La 14.5.2022 klo 19, su 15.5.2022 klo 18

Kesto: 1h, (ei väliaikaa)

Ikäsuositus: aikuiset, 5+Lisätiedot, haastattelupyynnöt & pressikuvat:

Nea Granlund, tuottaja

+358 40 723 9223 / nea@pragmahelsinki.fi Pragma HelsinkiTyöryhmä:

Koreografia: Virpi Pahkinen

Esiintyjät: Virpi Pahkinen, Pontus Sundset Granat, Sofia Sangregorio, Victor Persson, Emmi Pennanen, Sakari Romero Tuurala

Valosuunnittelu: Tobias Hallgren - Lumination of Sweden

Sävellys: Jonas Sjöblom

Kappale vibrafonille: Luca V. Lorusso, Horizon, sov. Virpi Pahkinen

Runo: Rabindranath Tagore, suom. Hannele Pohjanmies

Pukusuunnittelu: Virpi Pahkinen

Maskeeraussuunnittelu: Tuija Valén

Kuvat: José Figueroa, Marita Liulia

Tuotanto: Essi Brunberg, Nea Granlund / Pragma Helsinki

تعليقات


bottom of page