top of page

Irina Björklund & Pauanne: Barely Ann-MariIrina Björklund ja Pauanne -yhtye levynsä kansikuvassa, kuvassa tekstit "Irina Björklund & Pauanne" ja "Barely Ann-Mari"


Arvostettu näyttelijä ja laulaja Irina Björklund sekä Emma-palkittu nykykansanmusiikkiyhtye Pauanne loivat yhteistyössä levyprojektin Barely Ann-Mari. Albumi julkaistaan 16.10.2020, jolloin artistit lähtevät myös kahdeksan paikkakuntaa käsittävälle konserttisalikiertueelle. Levyprojektin inspiraationa on ollut Björklundin tähdittämä Rauhantekijä-tv-sarja.

YLE:n uutuussarja Rauhantekijä pyörii parhaillaan menestyksekkäästi Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Vuoden lopussa sitä esitetään myös laajemmin Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Irina Björklundilla on sarjassa päärooli. Hän on Ann-Mari Sundell, suomalainen rauhanneuvottelija. Hänet lähetetään vaikeaan tehtävään, jossa hänen on määrä neuvotella rauhansopimus Turkin ja kurdien edustajien välillä. Sarjaa varten haastateltiin oikeassa elämässä rauhanneuvottelijoina toimineita suomalaisia diplomaatteja.

Valmistautuessaan rooliinsa, kiehtoutuneena rauhantekijöiden laajalti tuntemattomasta kenttätyöstä, Irina alkoi kirjoittaa kappaleita esittämänsä henkilön sisäisestä maailmasta - tunteista, joita tämän salaperäisen hahmon, Ann-Marin, ei annettu jakaa katsojien kanssa. Björklund havahtui ajattelemaan, että ne voisivat kiinnostaa myös sarjan seuraajia. Yhteistyössä Pauanteen (Kukka Lehto, Tero Pennanen, Janne Haavisto) ja luottomuusikkonsa Janne Lappalaisen kanssa, syntyi uutta musiikkia levylle, joka kantaa Ann-Mari Sundellille hyvin henkilökohtaista nimeä: Barely Ann-Mari.

”Luovaa yhteistyötä ei ollut helppoa tehdä Covid-19 -olosuhteissa, koska asun Ranskassa ja Pauanne Suomessa, mutta se on ollut ehdottomasti sen arvoista”, Irina Björklund toteaa.

Albumilla yhdistyvät Pauanteen energinen virtuositeetti ja Irina Björklundin lähes päiväkirjamaiset tekstit. Koskettava kappale “Sing, Girl” on versio Oskar Merikannon ja JH Erkon suomenkielisestä klassikosta “Laula, tyttö”, jonka Irina on kääntänyt englanniksi. Kappale soi myös suomeksi Irinan laulamana Rauhantekijän tunnusmelodiana. Sävelmä “So The Wind Blows” löytyy myös sarjan ääniraidalta, jossa sitä lauletaan turkin kielellä.

Barely Ann-Mari -kiertue:

16.10.2020 Turku, Logomo / Teatro Liput

17.10.2020 Espoo, Sellosali Liput

18.10.2020 Porvoo, Vanha Navetta Liput

23.10.2020 Pori, Validi Karkia Liput

24.10.2020 Helsinki, G Livelab Liput

29.10.2020 Kotka, Kairo Liput

30.10.2020 Tuusula, Krapin Paja Liput

31.10.2020 Tampere, Tampere-talo Liput

Yhtye pitää tärkeänä, että voivat jatkaa taiteellista tarjontaa epävarmoista ajoista huolimatta - "Live-kokemushan on aina kuitenkin se voimakkain. Toivomme ihmisten uskaltautuvan liikkeelle - keikkapaikat suhtautuvat vastuullisesti maskisuosituksiin ja turvaväleihin.”

BARELY ANN-MARI

SING, GIRL

BARELY ANN-MARI

MY SECRET HIDEWAY

SEE YOU IN DEATH VALLEY

HOME AWAY FROM HOME

PEACE IS A QUESTION OF WILL

SO THE WIND BLOWS

JUST HOLD MY HAND

LET ME BELIEVE IN MY TREES

A WALL FREE WORLD

LAULA, TYTTÖ Kuva: Laura Malmivaara

Levyllä esiintyvät:

Irina Björklund | Pauanne - Kukka Lehto, Tero Pennanen ja Janne Haavisto | Janne Lappalainen Ninni Poijärvi | Presidentti Martti Ahtisaari

PRESSIKUVAT:

Irina Björklund on yksi tunnetuimmista näyttelijöistämme ja muusikoistamme. Hän on jakanut valkokankaan myös kansainvälisten tähtien, kuten George Clooneyn, kanssa elokuvassa ”The American”. Björklund on julkaissut kuusi sooloalbumia, joista mm. albumin ”La Vie est une Fête” on tuottanut Marc Collin (Nouvelle Vague). Tämä Irinan ranskankielisiä käännöksiä yli satavuotisista suomalaisista ikivihreistä sisältävä albumi toi Emma-ehdokkuuden vuonna 2015. Ranskan kulttuuriministeriö palkitsi Björklundin ”Chevalier des Arts et des Lettres” -palkinnolla vuonna 2016.

Pauanne on trio, jonka seuraan konserteissa liittyy arkistonauhojen avustuksella joukko menneiden aikojen kansanlaulajia. Yhtyettä ovat inspiroineet sekä vanhat että uudet uskomukset. Pauanteen musiikissa kuullaan mm. lappilaisten parantajien loitsuja ja karjan kutsumahuutoja Karjalasta. Soitinyhdistelmä - viulu, Hammond-urut sekä lyömäsoittimet - luo osaltaan omaperäistä äänimaisemaa. Pauanne palkittiin Etnogaalassa vuonna 2019 vuoden tulokkaana. Yhtye pokkasi debyyttialbumillaan Emman vuonna 2020.

Lisätiedot ja haastattelut:

Irina Björklund | FB @IrinaBjorklundofficial | IG @irinabjorklund_official info@centralline.fi | www.centralline.fi

Pauanne | info@pauannemusic.com | www.pauannemusic.com | FB & IG @pauannemusic

Levy-yhtiö: Nordic Notes | www.nordic-notes.de

Jakelija Suomessa: Texicalli Records | www.texicallirecords.com

Tiedotus sekä levyn arvostelukappaleet:

Art Prevolution | minna.roms@gmail.com | 050 413 5013 | www.artprevolution.com

Opmerkingen


bottom of page