Hallitus 2021: Aapo Markkula / Backyard Promotion


Aapo Markkula on yksi AGMAn hallituksen kolmesta varajäsenestä.


Backyard Promotion on vuonna 2015 perustettu monitoimitoimisto, joka on erikoistunut taiteen ja kulttuurin hallintaan. Tarkoituksena on tuottaa, kehittää ja elävöittää monipuolista kaupunkikulttuuria. Ydinosaamiseen kuuluvat: mainos-, ohjelmatoimisto ja manageripalvelut, taide ja kulttuurisuunnittelu, esittävät taiteet, konsultointi ja tapahtumatuotannot. Yhtiö on erikostunut kehittämään ammattimaisella otteella kulttuurin ja kaupunkisuunnittelun vuorovaikutusta ja kasvattamaan sitä kautta uudenlaisella otteella alueellista vetovoimaisuutta sekä yksittäisen taiteilijan asemaa kentällä.


Yrityksen perustaja, Aapo Markkula on tunnettu pitkän linjan kulttuurivaikuttaja, joka valmistui vuonna 2020 Sibelius Akatemian Arts Management maisteriohjelmasta. Opintojen lopputuloksena syntyi laajempi tutkimus, Second Life Factories – Fostering adaptation of an old industrial site into a cultural venue. Tämän ainutlaatuisen tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, mitkä tekijät edistävät vanhojen teollisuusalueiden käyttötarkoituksen muutosta uudelleen kulttuurikeskittymiksi.


Ennen näitä opintoja Markkula on ansioitunut tekijä kulttuurituotannon ja tapahtuma-alan saralla. Hänet voi nähdä monissa rooleissa kaupunkikulttuuria kehittämässä, illan DJ:nä tai vaativimmissa vastuutehtävissä.

AGMA Association of Agents and Managers in Creative Industries | kaikukatu 4 a, 00530 Helsinki

| Mob +358 40 865 8738 | company ID 2355856-8 

The project office of Creative Finland

Licensing International Nordics logo
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

AGMA © 2021