top of page

AGMAn syyskoulussa analysoidaan omaa yrittäjäidentiteettiä ja hiotaan hissipuhe kuntoon


AGMAn kesäkuulle suunnittelema kesäkoulu on siirretty syyskuulle. Uudet päivät ovat 10.-12.9.2024. Vuodenajan mukana vaihtui myös nimi kesäkoulusta syyskouluksi. Kolmipäiväisen koulun sisällöt pysyvät samoina. Voit osallistua kaikkiin päiviin tai vain yhteen/kahteen päivään aikataulusi ja kiinnostuksesi mukaan.


Tämä kurssi on suunniteltu erityisesti sinulle, joka olet urasi alkutaipaleella ja haluat vahvistaa osaamistasi. Kolmen päivän aikana saat tuhdin paketin tietoa ja pääset konkreettisesti työstämään ideoitasi. Päivien aikana luot verkostoja, jotka tukevat kasvuasi yrittäjänä.


Mikä ihmeen yrittäjäidentiteetti?

Ensimmäisenä päivän aiheena on yrittäjäidentiteetti, miten se syntyy ja kehittyy. Mistä tietää, koska on oikea aika ryhtyä yrittäjäksi? Voiko takkuisen alkutaipaleen syy olla se, että yrittäjyysidentiteetti on vasta kehittymässä. Tai että loistavasti käynnistynyt toiminta todistaa identiteetin oikea-aikaisuuden. 

Syyskoulun vastaava vetäjä, luovien alojen yritysten asiantuntija Marit Hohtokari vertaa yrittäjäidentiteettiä parisuhteen kehittymiseen.


- "Olen viime vuosina kuullut ja lukenut monia pohdintoja yrittäjäksi ryhtymisestä ja siitä, kuinka työttömiä kehotetaan työllistämään itsensä yrittäjänä. Yrittäjyys voi olla hieno elämämänmittainen kokemus tai lyhytaikainen tuskien taival. Viime mainitussa on usein kyse siitä, että yrittäjäksi alkaminen tapahtui henkisen kehittymisen suhteen väärään aikaan.


Yrittäjyysidentieteetti on asia, josta harvoin puhutaan ja se tunnistetaan huonosti. Outi Hägg on tehnyt väitöskirjan aiheesta ja sain olla mukana siinä pienessä ryhmässä, joka kehitti teorian siirtämistä käytäntöön runsaat kymmenen vuotta sitten. Yrittäjyysidentiteetin kehittyminen vastaa parisuhteen kehittymistä - kaikkine asteineen alkukiinnostuksesta epäilysten kautta suhteen syvenemiseen, sukuihin tutustumiseen ja lopulta pakottavaan tarpeeseen avioitua kun ei paluuta entiseen enää ole."


Lisensointia ja hissipuhetta

Toisena päivänä paneudumme aineettomiin oikeuksiin. Tunnistatko niiden syntymisen omassa työssäsi ja niiden kilpailuedun? Mitä lisensointi on?  Voitko kasvattaa liikevaihtoasi yrityksesi omistamilla aineettomilla – eli IPR-oikeuksilla?  


Kolmantena päivänä harjoitellaan oman työn sanoittamista. Opit hissipuheen eli pitchauksen ja ymmärrät, miksi on tärkeää osata kiteyttää omasta yritystoiminnasta kertominen. Etsit sitten asiakkaita, yhteistyökumppaneita tai mahdollisesti rahoitusta projekteillesi.


- "Oman osaamisen sanoittaminen on monelle todella vaikeaa, vaikka kovin tarpeellista. Koskaan et voi tietää, kuka tulevaisuuteesi vaikuttava henkilö sattuu istumaan viereesi lentokoneessa tai kiinnostuu sinusta hississä, jolloin "hissipuhe on tärkeä", sanoo Marit Hohtakari ja jatkaa “Tai kun haet uutta työpaikkaa ja sinulta kysytään mitä osaat. Siihen koulutus ja työtodistukset antavat suuntaa antavan vastauksen, ei totuutta”. 

Syyskoulun vastuullinen järjestäjä on Luovan talouden agentit ja managerit ry AGMA.


Kolmen päivän hinta on 350 € (sis. alv 24%). Yksittäisen päivän hinta on 130 € (sis. alv 24%). Hinnat sisältävät päivittäisen lounaan. Syyskouluun mahtuu 20 osallistujaa/päivä. Ilmoittaudu mukaan täällä. 


Syykoulun aika ja paikka: 10.-12.9.2024 klo 10-15.00. Paikka vahvistetaan elokuussa.


Maksuehdot: 

llmoittautuminen on sitova. Koulutus laskutetaan ilmoittautumisesi jälkeen ennen koulun alkua. Hinta sisältää päivittäisen lounaan. Alle viisi päivää ennen kurssia  tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% hinnasta. Peruutamattomasta varauksesta veloitamme 100% palvelun hinnan.
Comments


bottom of page