top of page

Juhlasyksy käynnistyy!


AGMA 10 vuotta -logo

AGMA täyttää tänä syksynä muikeat 10 vuotta. Yhdistys perustettiin tarkalleen ottaen 19.9.2009, yhdessä Adultan kakkoskerroksen luokkahuoneista Pasilan Uutiskadulla. Perustamisasiakirjan allekirjoitti 23 henkilöä, joista osalla oli jo perustettuna agentuuri.

Voimme palata AGMAn kehitysvaiheisiin tarkemmin juhlahumussa myöhemmin syksyllä, mutta keskeinen havainto on että 13 perustajajäsentä on edelleen luovan työn välittäjänä joko agenttina tai muuna asiantuntijana yrityksessään.

AGMA edustaa laajasti luovien alojen välittäjäyrityksiä: agentteja, managereita, kuraattoreja ja tuottajia. Jäseniä on nyt 37. Jäsenistömme toimii lähes kaikilla luovilla toimialoilla, vahvimmin edustettuina näistä ovat viihdesisällöt kuten animaatio ja musiikki. Kirjallisuuden puolelle on syntynyt kokonainen menestyvien agentuurien joukko ja muotoilun puolella ryhmä agentteja avaa ovia uuteen liiketoimintaan. Jäsenten yhteenlaskettu liikevaihto ylittää vuositasolla nyt 40 miljoonaa euroa ja yritykset työllistävät 170 ammattilaista. Kasvu on ollut etenkin kahtena-kolmena viime vuotena huimaa ja kotimaan kentälle on jatkuvasti syntynyt uusia, kansainvälisesti merkittäviä toimijoita.

AGMA juhlii tätä monipuolista jäsenjoukkoa järjestämällä työpajoja ja tapaamisia koko syksyn, mutta ennen kaikkea 10 ensimmäistä elomme vuotta huipentuvat 28.11. juhlaseminaariin ja gaalaillalliseen. Juhlimme koko päivän ja jäsenille ja sidosryhmille on tarjolla monipuolista, inspiroivaa ohjelmaa ja hilpeätä yhdessäoloa. Tästä kaikesta kerromme lisätietoa vielä syyskauden alussa.

Katso juhlavuoden ohjelma täältä!

Iloista juhlasyksyn käynnistymistä kaikille, bileissä nähdään!

Paperihattu päässä,

Kati, AGMAn nykyinen vetäjä ja perustajajäsen


bottom of page