Luovien alojen rahoitusseminaari veti salin täyteen!


AGMAn juhlavuoden tapahtumasarja laajentui astetta isompiin tapahtumiin Luovien alojen rahoitusseminaarilla, joka järjestettiin yhteistyössä Business Finlandin ja Creative Finlandin kanssa. Musiikkitalon terassilämpiö tarjosi valoisat puitteet alkukesäiselle aamupäivälle, jossa käsiteltiin erilaisia luovan alan yritykselle mahdollisia rahoitusvaihtoehtoja. Lähes satapäinen yleisö kokoontui ensin hetkeksi aamukahville, vaihtamaan ajatuksia ja moikkaamaan tuttuja ennen kuin päästiin päivän varsinaiseen agendaan.

Tilaisuuden avasivat AGMAn Kati Uusi-Rauva ja Business Finlandin Sanna Piiroinen, joka kertoi yleisölle myös Business Finlandin tulevasta ohjelmasta. Laajemmin BF:n tarjoamista vaihtoehdoista yleisölle kertoi Antti Salminen, minkä jälkeen estradille palasi Kati, tällä kertaa Creative Finlandin verkostojohtajan Anu-Katriina Perttusen kanssa, kertomaan AVEKin tarjoamista rahoituksista, millaisiin kohteisiin niitä suunnataan, ja kuinka niitä haetaan.

Suomen kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio puolestaan esitteli säätiöiden toimintaperiaatteita, toiminnan mahdollisuuksia ja rajoituksia, sekä kertoi yleisesti SKR:n rahoituksesta. Tanu-Matti Tuominen IPR.vc:sta taas esitteli sijoittajan näkökulmaa ja valotti muun muassa millaiset projektit sijoittajaa voisivat kiinnostaa, ja millaisin reunaehdoin. Puhujakavalkadin päätti yrittäjä Asmo Saloranta, joka kertoi kokemuksiaan joukkorahoituksen ja muiden rahoitusinstrumenttien käytöstä ja jakoi oman yrityksensä tarinan. Lopuksi keskusteltiin vielä hetki puheenvuorojen herättämistä kysymyksistä, joita olisi riittänyt pidempäänkin keskusteluun.

Rahoitusseminaari onnistui yli odotusten, osallistujia olisi ollut enemmän kuin tilaan mahtui, ja saatu palaute oli suurimmalta osin kiittävää. Vastaavaa tilaisuutta toivottiin järjestettäväksi uudestaan, muilla paikkakunnilla, striimattuna, ja tarkemmin rajatulle luovan alan yleisölle suunnattuna, joten uusintakierros menee vähintäänkin harkintaan!

Lue juhlavuoden aiemmista tapahtumista:

Johda mielelläsi -työpaja

Business Model Canvas -työpaja


AGMA Association of Agents and Managers in Creative Industries | kaikukatu 4 a, 00530 Helsinki

| Mob +358 40 865 8738 | company ID 2355856-8 

The project office of Creative Finland

Licensing International Nordics logo
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

AGMA © 2021