top of page

Sisältöjen uusi rahoittaja IPR.vc


Syyskokouksen yhteydessä AGMAn jäsenet saivat tutustua uudenlaiseen digitaalisen median sisältöjen sijoitusyhtiöön. Paikan päällä vieraili yksi IPR.vc –rahaston perustajista, partneri Timo Argillander kertomassa sijoitusrahastonsa toiminnasta.

IPR.vc on pääasiassa digitaalisiin ja cross-mediasisältöihin sijoittava rahasto, joka tarjoaa osakesijoitus- ja lainamuodossa rahaa sisältöbrändeille. Peruskriteeristönä sijoitukselle on, että tuote tai brändi on kiinnostava kansainvälisesti ja sisältöoikeudet pystytään sopimuksin siirtämään kanavasta toiseen. Tärkeimpänä tavoitteena heillä onkin löytää Suomesta näitä tulevia kansainvälisiä, skaalautuvia menestystarinoita. Sijoituskohteet ovat pääsääntöisesti digitaalisen median alueelta, kuten elokuvia tai pelejä, mutta rahoitusta on mahdollista neuvotella esimerkiksi kirjallisuuden ja musiikin sisältöihin.

Rahoitusmuotona voi olla sijoitus, joissain tapauksissa osakkuus tai lainamuotoinen rahoitus. Keskimääräiset sijoitukset ovat 0,5 – 1 miljoonan euron luokkaa. Lisäksi ennen varsinaisia sijoituskierroksia voi yritys saada konseptinkehitykseen rahoitusta jotakin kymmeniä tuhansia euroja, joilla tuotetta voi valmistella sijoituskypsäksi.

IPR.vc:n perustajilla on pitkä kokemus sijoittamisesta, sisällöntuotannosta sekä yrityskehityksestä. Rahan lisäksi IPR.vc tuo kontaktinsa ja kokemuksensa kohdeyrityksen käyttöön soveltuvin osin ja pyrkii siten näkemään yrityksen todellisen tilanteen, ei pelkkiä pitchauskalvoja. Rahaston potti on kerätty mm. suuryritysten eläkerahastoilta ja alkuvaiheessa sijoitettavaa rahaa on muutamia miljoonia euroja. Ensimmäiset sijoituskohteet julkistetaan loppuvuodesta. Jatkossa rahaston kokoa kasvatetaan n. 20 miljoonaan euroon ja portfoliota laajennetaan maltillisesti.

Lisätietoa rahastosta ja rahoituksen hausta osoitteessa: www.ipr.vc

Yhteydenotot toivotaan sähköpostitse osoitteeseen info@ipr.vc ja Timo lupaa niihin varman vastauksen.


bottom of page