top of page

Kansainvälistyminen mielessä - Nordic Buzz


Tanskan Formland-messut keräsivät noin 12 000 kävijää elokuun 13.–16. päivä. Messuprojekti itsessään oli alkanut jo kauan sitten ja AGMAn voimin kerättiin yhteensä 16 osallistujaa Nordic Buzz – nimiseen yhteispohjoismaiseen hankkeeseen. Jälkikäteen voimme todeta keränneemme huikean joukon suomalaisia luovien alojen yrityksiä. Mukana oli niin lastenvaatteiden suunnittelijoita kuin lasitaiteilijoita ja koruntekijöitä.

Osallistujat olivat ehtineet tavata ennen messuja kerran, mutta oli hienoa seurata kuinka tiiviiksi pieni joukkomme muodostui ja uusia bisnesideoitakin heiteltiin vähän väliä ilmoille. Suomalainen jurous oli kaukana tästä joukosta ja maailmaa valloitettiin avoimin mielin. Samalla verkostoiduttiin myös muihin Pohjoismaisiin kollegoihin.

Pääsääntöisesti jokainen suomalainen osallistuja lähti takaisin kotiin tyytyväisin mielin. Vaikka kauppoja ei välttämättä syntynyt ihan heti, markkinakartoituksen ja kollegaverkoston keräämisen puolesta tilaisuus oli kaikille arvokas kokemus.

Moni kertoi tapahtuman aikana kävijämäärän kasvaneen verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa, ja kävijöiden olevan erityisesti Tanskan suunnalta. Osallistujayritysten brändit ja tuotteet ovat pitkälle tuotteistetttuja ja niillä on myös hyvin kysyntää jo sekä Suomessa että muualla. Eli Suomesta löytyy upeaa ja laadukasta osaamista alalta jos toiseltakin. Muun muassa Kooky Gems ja Sagalaga Design saivat hyviä kontakteja Tanskasta. Hienointa messujen aikana oli, että jos ei kiinnostuneita ständeillä vähään aikaan näkynyt, lähdettiin niitä etsimään muualta messuhallista. Jokaisella aivot raksutteli jatkuvasti uusien potentiaalisten kumppaneiden löytämiseksi ja muun muassa yksi yrittäjä löysi vahingosta kahvilan jonosta sellaisen.

Suomalaiset yritykset pääsivät myös näkyville kahdessa kilpailuluokassa, jotka olivat paras bisnesidea ja paras tuotantoprosessi -yritys. Sagalaga Design sai toisen sijan tuotantoprosessikisassa.

Tapahtuman tuotantotiimin näkökulmasta oli upeaa olla mukana näiden ihmisten kanssa ja tämä ei varmasti tule jäämään ainoaksi yhteistyömuodoksi. Olen jo pitkään kannattanut pienten suomalaisten suunnittelijoiden tuotteisiin panostamista ja tästä eteenpäin tuntuukin hauskalta sanoa, että tunnen esimerkiksi korujeni valmistajan henkilökohtaisesti. Jäämmekin innolla odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu, sillä Nordic Buzz saa tulevaisuudessa jatkoa!

Onnea ja menestystä kaikille seuraavaan seikkailuun!

Katja Koivuluoma

project coordinator


bottom of page