top of page

Uusi apuraha pohjoismaiseen yhteistyöhön!


Pohjoismainen kulttuurirahasto julkistaa uuden "pika-apurahan", jolla halutaan helpottaa pohjoismaisen yhteistyön virittelyä.

Pohjoismaisen kulttuurirahaston johtaja Benny Marcel kommentoi tukea näin:

"Toivomme käynnistystuen antavan yhä useammille toimijoille mahdollisuuden saada kokemusta pohjoismaisesta taide- ja kulttuuriyhteistyöstä. Tämä koskee sekä uusia että kokeneita kulttuuritoimijoita, joiden pohjoismaiset projektit tarvitsevat taloudellisen alkusysäyksen. Uskomme tuen poikivan uusia ja yllättäviä hankkeita ja rohkaisevan monia myös suurten pohjoismaisten projektien toteuttamiseen."

Käynnistystuki pähkinän kuoressa:

* Käynnistystukea voivat hakea kaikki, jotka haluavat kehittää pohjoismaista taide- tai kulttuuriprojekti-ideaansa. * Projektiaihioon tulee sisältyä yhteistyötä vähintään yhden muun Pohjoismaan kanssa ja pyrkimys saada mukaan lisää Pohjoismaita. * Tukea voi saada vain, jos hakija ei ole aiemmin hakenut Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta apurahaa vastaavaan projektiin. * Käynnistystukea voi hakea enintään 25 000 Tanskan kruunua (noin 3 400 euroa). Grönlannissa asuville hakijoille enimmäissumma on 35 000 Tanskan kruunua. * Hakuaika on jatkuva, ja kaikki hakemukset käsitellään kahdessa viikossa.

Lue lisää aiheesta täältä.


bottom of page